Piața smartphone-urilor a înregistrat cea mai mare scădere din istorie – Cronica de Tehnologie

1. Piața smartphone-urilor a înregistrat cea mai mare scădere din istorie, cu 275 milioane de unități livrate în Q1, adică cu 11,7% mai puțin decât în urmă cu an, conform IDC. Strategy Analytics estimează o scădere de chiar 17%. (Bloomberg)

2. Veniturile generate de iPhone au scăzut în Q2 la $28.9 miliarde, de la $31,1 miliarde în urmă cu un an. Apple avertizase anterior cu privire la evoluția negativă, ce vine pe fondul pandemiei, care a dus la o cerere mai mică și probleme de producție. (TechCrunch)

3. Veniturile Amazon Web Services sunt acum mai mari decât ale întregii companii Oracle. AWS a înregistrat venituri de $10.2 miliarde în Q1, de la $7.7 miliarde în urmă cu un an. Oracle a raportat luna trecută venituri de $9.8 miliarde pe ultimul trimestru. (CNBC)

4. Zoom nu are 300 milioane de utilizatori activi zilnic, așa cum a anunțat săptămâna trecută. În realitate, este vorba de participanți la conferințele video, care nu înseamnă utilizatori unici. (The Verge)

5. Intel a lansat Comet Lake, topul de gamă al celei de-a zecea generații din seria Core. Bazate pe arhitectura Skylake, aceste procesoare au 10 nuclee, iar modelul de top, i9-10900K ($488), atinge o frecvență de 5.3GHz. (AnandTech)

6. Funcția de transfer a fotografiilor de pe Facebook pe Google Photos este acum disponibilă în Statele Unite și Canada, urmând a fi lansată la nivel global cândva anul acesta. Eventual, exportul se va putea face și către alte servicii compatibile cu Data Transfer Program. (The Verge)

7. Adresele de email ale utilizatorilor mai multor site-uri mari, printre care Mailchimp, Quibi și WashingtonPost, ajung la companii de analiză și publicitate, precum Facebook și Twitter. (Zach Edwards)

8. Salesforce anulează toate evenimentele fizice programate pentru acest an și le mută online. (Business Insider)

9. Google a anunțat reguli noi pentru magazinul de extensii pentru Chrome, menite să facă curățenie în rândul acestora. Sunt vizate extensiile care fac spam, sunt duplicate sau au un comportament malițios. Dezvoltatorii care nu se vor conforma până pe 27 august își vor vedea extensiile eliminate din Chrome Web Store. (ZDNet)

10. Telegram amână din nou lansarea blockchain-ului TON, care este acum programată pentru aprilie 2021, și se oferă să returneze investitorilor $1.2 miliarde. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Piața smartphone-urilor a înregistrat cel mai mare declin din toate timpurile în Q4 2022 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău