Poliția britanică este încurajată să dubleze nivelul de folosire a recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie

1. Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Tokyo au creat prototipul unei baterii cu litiu, dar fără cobalt, care înmagazinează cu 60% mai multă energie decât bateriile obișnuite. Electrodul prototipului conține litiu, nichel, mangan, siliciu și oxigen, combinație care permite bateriei să atingă un voltaj mai mare. (Nikkei)

2. Poliția britanică este încurajată să dubleze nivelul de folosire a recunoașterii faciale chiar de ministrul pentru criminalitate, poliție și pompieri, Chris Philp. Acesta sugerează ca țintă realizarea a peste 200.000 de căutări până în luna mai și utilizarea pe scară mai largă a sistemelor video de recunoaștere facială în timp real. (The Guardian)

3. Xiaomi a prezentat sistemul de operare unificat HyperOS, care funcționează pe smartphone-uri, smartwatch-uri, mașini și alte produse conectate la internet. Bazat pe Android și platforma IoT Vela, acesta va fi instalat pe dispozitivele pe care compania le lansează în China, inclusiv pe cea mai nouă serie de smartphone-uri Xiaomi 14. (SCMP)

4. Grupul G7 urmează să anunțe un cod de conduită pentru companiile care dezvoltă soluții de AI. Compus din 11 puncte, codul urmărește combaterea riscurilor pe care această tehnologie le implică și „va oferi îndrumări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă cele mai avansate sisteme AI”. (Reuters)

5. Google va investi $2 miliarde în Anthropic, $500 de milioane acum și $1,5 miliarde în timp, după cele $500 de milioane investite în urmă cu câteva luni. Luna trecută, Amazon anunța că va investi $4 miliarde în compania înființată în 2021 de foști ingineri OpenAI. (WSJ)

6. Cruise anunță că va întrerupe toate activitățile de robotaxi pentru a încerca să recâștige încrederea publicului. Asta după ce, în urma unui incident în care un pieton a rămas blocat sub o mașină Cruise, Departamentul de Autovehicule din California a suspendat licența companiei pentru operarea taxiurilor autonome. (TechCrunch)

7. În 2021, Google a plătit $26.3 miliarde pentru ca motorul de căutare al companiei să fie setat drept implicit în mai multe produse. Se estimează că cea mai mare parte a sumei de bani, făcută publică în urma procesului SUA vs Google, merge către Apple. (News.ro)

8. Apple organizează luni un eveniment, intitulat „Scary Fast”. În cadrul acestuia, compania este așteptată să anunțe laptopuri MacBook Pro cu cipuri M3 Pro și M3 Max, dar și un iMac cu M3. (Bloomberg)

9. HackerOne a plătit peste $300 de milioane în cadrul programului de recompense pentru descoperirea și raportarea găurilor de securitate, de când a fost lansată platforma. Unul dintre „hackerii etici” recompensați prin acest program a primit peste $4 milioane pentru bug-urile descoperite. (Bleeping Computer)

10. Piața smartphone-urilor din China dă semne de revenire, după ce a scăzut doar 3% în al treilea trimestru al anului. Marele câștigător din această perioadă, în care Apple a scăzut cu 10%, a fost Huawei, care și-a crescut cu 37% vânzările. (CounterPoint Research)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană ia în calcul să impună membrilor săi eliminarea din rețelele 5G a echipamentelor Huawei – Cronica de Tehnologie
Google Meet a depășit 50 de milioane de download-uri din Play Store – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău