Polonia anunță “sfârșitul erei forței de muncă ieftine” – Cronica dimineții

1. Apple a prezent aseară trei noi modele de iPhone: iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, dar şi noul serviciu de streaming Apple TV Plus, în cadrul unui eveniment organizat la Steve Jobs Theater, sala de conferinţe a noului sediu al companiei. (News.ro). Toate noutățile le veți găsi în Cronica de Tehnologie.

2. Guvernul de la Varșovia a anunțat că va majora salariul minim pe economie până la 4.000 de zloți în anul 2023, echivalentul a $1000, premierul Mateusz Morawiecki anunțând „sfârșitul erei forței de muncă ieftine”. Nivelul este cu 78% mai mare decât actualul salariu minim. Polonia va avea alegeri generale luna viitoare. (Libertatea)

3. Ministerul Comunicaţiilor a semnat contractele de finanţare pentru ”Catalogul Electronic” şi ”Biblioteca Virtuală”, proiecte de aproape 100 milioane euro. (News.ro)

4. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că va anexa o mare parte din Cisordania dacă va câștiga alegerile de săptămâna viitoare. (WSJ)

5. Uber va concedia 435 de angajați, aproximativ 2% din total. (TechCrunch)

6. La 15 ani de la dispariția producției de tractoare din România, IRUM Reghin a început producția de serie a primului tractor 100% românesc, conceput și construit de inginerii societății. (Profit.ro)

7. 85% din gospodăriile din mediul rural se încălzesc cu lemne. Prețurile lemnului pentru foc, la producător, sunt cu 50% mai mari decât acum 3 ani. (StirileProtv)

8. Numărul americanilor care nu au o asigurare medicală a crescut cu 8% anul trecut, comparativ cu 2017. Aproximativ 27,5 milioane de persoane, 8% din populația SUA, nu au avut asigurare medicală pe întreg anul 2018. (Vice)

9. Pentru prima oară, cele mai multe noi angajari, în SUA, au fost din rândul persoanelor de culoare. Datele sunt valabile pentru categoria de vârstă 25-54 de ani. Dintre cele 5,2 milioane de persoane care au fost angajate în ultimii 3 ani, 4,5 milioane sunt minorități. (WashingtonPost)

10. Ministerul Sănătății din Franța a anunțat că 1500 de persoane au murit în această vară din cauza temperaturilor ridicate. (Independent)

Fotografia dimineții – Parlamentul britanic a fost suspendat până pe 14 octombrie:

Ți-ar mai putea plăcea
A început votul din diasporă pentru prezidențiale – Cronica dimineții
Streinu-Cercel: “Noul virus COVID-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău