Președintele SUA a atras atenția companiilor de tehnologie că au responsabilitatea să se asigure că produsele de AI pe care le dezvoltă sunt sigure – Cronica de Tehnologie

1. TikTok a fost amendat în Marea Britanie cu £12.7 milioane pentru folosirea informațiilor personale ale celor mici fără acord parental. Este una dintre cele mai mari amenzi date până acum de Information Commissioner’s Office, care estimează că în jur de 1,4 milioane de copii sub 13 ani din Regat foloseau în 2020 platforma video. (Profit.ro)

2. Piața PC-urilor din Europa de Vest a scăzut cu 38,5% YoY în Q4 2022, după ce au fost livrate 10,7 milioane de unități. Cel mai prost au mers laptopurile, care au scăzut cu 40%. Cel mai puțin au scăzut Apple și Asus, cu -22.8%, respectiv -24.9%. (Canalys)

3. Japonia urmează să investească anul viitor $7 miliarde în echipamente pentru fabricarea cipurilor. Față de 2023, investițiile vor crește cu 82%, fiind cea mai mare creștere din întreaga lume. Japonia este urmată de Coreea de Sud, care va crește investițiile anul viitor cu 41,5%. (Bloomberg)

4. 29% dintre adolescenții americani au un dispozitiv de realitate virtuală, arată un sondaj care a chestionat peste 5.600 de tineri. Dintre aceștia, 14% îl folosesc cel puțin o dată pe săptămână și doar 4% îl folosesc zilnic. Numai 7% dintre cei chestionați spun că au de gând să cumpere o cască de VR. (CNBC)

5. Președintele SUA a atras atenția companiilor de tehnologie că au responsabilitatea să se asigure că produsele de AI pe care le dezvoltă sunt sigure, înainte ca acestea să devină disponibile în mod public. Dacă este sau nu periculoasă inteligența artificială, rămâne de văzut, a mai spus acesta. (Reuters)

6. Microsoft a lansat Surface Thunderbolt 4 Dock ($300), care facilitează conectarea prin Thunderbolt 4 a accesoriilor la laptopuri și tablete. Există mai multe porturi USB-C și USB-A, un conector audio de 3,5mm și un port Ethernet de 2,5Gbps, dar lipsește un cititor de carduri SD. (Profit.ro)

7. Apple recunoaște că aplicația Weather are probleme și spune că aceasta poate funcționa mai greu sau deloc din cauza unor probleme apărute în ultima zi. Unii utilizatori, însă, au remarcat aceste probleme de săptămâna trecută, când a fost lansat iOS 16.4. Au fost afectate toate versiunile aplicației, de la iOS și iPadOS, la watchOS și macOS. (MacRumors)

8. eFile.com, un serviciu autorizat de IRS pentru depunerea declarațiilor fiscale, și-a expus utilizatorii la un malware. Se suspectează că site-ul a fost compromis încă din urmă cu două săptămâni, când a început să afișeze o eroare suspectă legată de SSL. (Bleeping Computer)

9. Hacker-ul responsabil pentru atacul în urma căruia protocolul DeFi Euler pierdea în jur de $200 de milioane a returnat toate fondurile care puteau fi recuperate. Alături de unul dintre transferurile făcute pentru returnarea banilor, hacker-ul a lăsat chiar și un mesaj prin care și-a cerut scuze. (CoinDesk)

10. Germania acuză Twitter că, în mod repetat, nu a dat curs cererilor de eliminare a conținutului ilegal. Procedura s-ar putea încheia cu amendarea Twitter – amenda maximă prevăzută de lege fiind de €50 de milioane. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat un nou iPad Pro, în două versiuni, de 11 inch și de 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
Noi detalii despre iPhone 12 Pro, versiunea de top a seriei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău