Prețul petrolului a înregistrat cea mai mare creștere, pentru o zi, din ultimii 10+ ani – Cronica dimineții

1. Prețul petrolului a înregistrat cea mai mare creștere, pentru o zi, din ultimii 10+ ani. (WSJ)

2. Ungaria amenință Uniunea Europeană că va recurge la dreptul de veto pentru a bloca viitorul buget al UE dacă fondurile europene vor fi condiționate de respectarea statului de drept. (Link)

3. Cinci deputați au demisionat din grupul ALDE de la Cameră. Este vorba despre Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Mihai Niță și Marian Cucșa. Prin aceste demisii, ALDE nu mai are numărul suficient de membri pentru a beneficia de un grup parlamentar la Camera Deputaților. (Hotnews)

4. Senatul a adoptat tacit, ieri, iniţiativa legislativă prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale pe care au săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei. Proiectulul de lege va merge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. (Hotnews)

5. Pentru a doua oară în ultimele șase luni israelienii merg astăzi la vot în cadrul unor alegeri generale anticipate. Premierul Benjamin Netanyahu spera să obțină majoritatea, împreuna cu aliații săi. Netanyahu este anchetat în trei cazuri de corupție și va fi audiat de procurori în 3 octombrie. (Axios)

6. Procurorii din Manhattan au cerut toate actele financiare, din ultimii 8 ani, ale președintelui Trump și companiilor sale. Au fost cerute documentele fiscale completate pentru returnarea de taxe, pe fondul anchetei privind plățile făcute actriței porno Stormy Daniels. (NYTimes)

7. 87% dintre americani consideră comerțul internațional ca având o influență pozitivă pentru economia americană. Procentul este cu 28% mai mare decât cel înregistrat acum 3 ani. (Link)

8. Pentru prima oară, din ianuarie, nici un caz nou de rujeolă nu a fost raportat săptămâna trecută, în SUA. (Axiox)

9. Volkswagen a acceptat să plătească $87 milioane pentru a închide un proces în Australia, unde a fost dată în judecată pentru emisiile de gaze ale mașinilor diesel. Grupul german va plăti 1400 de dolari australieni fiecărui posesor de mașină afectat. (Reuters)

10. Netflix a ajuns la un acord cu Sony pentru a avea, din 2021, exclusiv pentru platformele streaming, serialul “Seinfeld”. Drepturile sunt pentru toate piețele unde operează Netflix, inclusiv România. (LATimes)

Fotografia dimineții – Brad Pitt, protagonistul filmului “Ad Astra”, vorbește de la centrul NASA cu astronautul Nick Hague, aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Deutsche Bank: Angajații care vor lucra de acasă și după terminarea pandemiei ar trebui să plătească o taxă zilnică de 5% – Cronica dimineții
România are cei mai ieftini carburanți din UE – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău