Probleme cu numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador SUA la București – Cronica serii

1. Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală, potrivit unui document oficial al comisiei. (G4Media)

2. Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. (Hotnews)

3. La proiectarea masurilor de control pentru avioanele 737 MAX, Boeing a presupus că piloții ar trebui să poată trece prin avertismentele contradictorii și să ia măsurile corespunzătoare în doar patru secunde. (WSJ)

4. În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 369.200 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 150.300 pe sensul de intrare şi 218.900 pe cel de ieşire din ţară. (News.ro)

5. Alianța USR-PLUS a încheiat un protocol care arăta că una dintre condițiile de integritate, în vederea desemnării unei persoane drept candidat la prezidențiale din partea alianței, este ca acesta „să nu fi semnat angajament cu Securitatea”. (Link)

6. Acesta este cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc, hotelurile fiind ocupate în proporţie de 98%. (News.ro)

7. Japonia a depășit China și a devenit țara care deține cele mai multe certificate de trezorerie emise de guvernul american. Japonia a cumpărat certificate în valoare de $21 miliarde, în iunie. (Reuters)

8. Groenlanda a respins ideea că ar fi de vânzare, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora preşedintele american Donald Trump ar fi discutat în privat cu consilieri ideea de a cumpăra cea mai mare insulă din lume. (News.ro)

9. Una dintre mașinile folosite în primele filme cu James Bond, un Aston Martin DB5, a fost vândută la licitație pentru $6,4 milioane. (CNBC)

10. Încasările generate de “Toy Story 4” au depășit $1 miliard. Disney devine astfel primul studio de film cu 5 lansări într-un singur an care au depășit, fiecare, venituri de $1 miliard. Celelalte 4 filme sunt “Captain Marvel”, “Avengers: Endgame”, “The Lion King” și “Aladdin”. (Deadline)

Fotografia serii – Un grup de cercetători joacă fotbal pe o bucată de gheață, în Groenlanda, în timp ce gărzile înarmate îi protejează de urșii polari. Fotografia este de anul trecut. Marius Vågenes Villanger/AFP/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Proiectele de legi ale educației au fost publicate astăzi și lansate în dezbatere publică – Cronica serii
Treisprezece organizații civice au reacționat în cazul activistei Angi Șerban, ridicată duminică de Poliție și dusă la secție – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău