Programele Rabla au dus la casarea a peste 350.000 de mașini vechi în ultimii cinci ani – Cronica dimineții

Puteți citi cronicile zilei și pe canalul de Telegram.

1. Senatul a adoptat, cu 81 de voturi pentru, 12 împotrivă și 8 abţineri, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, fără ca impactul bugetar să fie prevăzut în proiect, cum obligă legea finanțelor publice, și fără a fi făcută publică sursa de finanțare a majorărilor. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, for decizional. (EuropaLibera)

2. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alte 17 persoane, cetățeni români și membrii familiilor acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza și se află pe teritoriul Egiptului, de unde vor zbura spre România. (Digi24)

3. Universitatea Politehnica din București pregătește dezvoltarea unuia dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, care va cuprinde clădiri de birouri pentru incubatoare și cercetare, cămine studențești, spații pentru învățământ, săli de conferințe, spații comerciale, un data center, dar și o piscină exterioară, sală de fitness și terenuri de tenis și fotbal, pe un teren al universității pe care există sere. (Profit.ro)

4. Programele Rabla au dus la casarea a peste 350.000 de mașini vechi în ultimii cinci ani, conform statisticii prezentate de Administrația Fondului pentru Mediu. (Economica)

Știrea Hope.ro: Aproape 300.000 de femei din Marea Britanie cu risc mai mare de a dezvolta cancer la sân primesc acces la un medicament care le poate reduce la jumătate riscul, într-un pas important în lupta împotriva bolii.

5. Comisia Europeană a anunțat că femeile din Uniunea Europeană câştigă, în medie, cu 13% mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată. (Hotnews)

6. Camera Reprezentanților din Congresul american a adoptat un proiect de lege pentru prelungirea finanțării guvernului federal și evitarea intrării în incapacitate de plată. (Bloomberg)

7. Armata israeliană a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că desfăşoară o operaţiune împotriva Hamas în spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza şi i-a îndemnat pe toţi membrii grupării militante din spital să se predea. (News.ro)

8. Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a declarat, comentând zvonurile legate de posibile negocieri de pace cu Moscova, că nimeni nu poate folosi în mod serios cuvintele “Rusia” și “negocieri” în aceeași propoziție. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: CSM Constanţa a învins pe teren propriu, formaţia poloneză Chrobry Glogow, scor 29-18 (15-8), în al treilea meci din grupa H a European League la handbal masculin.

9. Mike Pompeo, fostul director CIA și fostul Secretar de Stat în administrația Trump, a fost numit în boardul Kyivstar, unul dintre cei mai importanți operatori de comunicații din Ucraina. (YahooFinance)

10. O parte din produsele petroliere cumpărate de Departamentul american al Apărării/Pentagon prin intermediul unor furnizori din Grecia şi din Turcia ar putea fi de origine rusă, în ciuda sancţiunilor occidentale, relevă o investigaţie a cotidianului The Washington Post. (News.ro)

Fotografia dimineții – Președintele Iohannis si soția sa au ajuns în Kenya. Peninah Malonza:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 870.000 de ucraineni s-au întors acasă de la începutul invaziei ruse – Cronica dimineții
Cel puțin 20.000 de copii ar fi fost recrutați de Securitate înainte de 1989 – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău