Proiect de lege, semnat de aproape 100 de parlamentari, pentru folosirea canabisului în scop medicinal – Cronica dimineții

1. Aproape 100 de parlamentari au propus un proiect de lege pentru folosirea canabisului în scop medicinal. Proiectul prevede prescrierea canabisului pe rețeță de la medic și înființarea Agenției Canabisului. Canabisul va putea fi administrat în scop medicinal sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. Fumatul nu va fi permis. (Hotnews)

2. Pentru prima oară de când Statele Unite au învins Iraq-ul, în războiul din 1991, două tancuri M1 Abrams vor defila astăzi la Washington, cu ocazia Zilelei Naționale a Statelor Unite, la cererea președintelui Trump. (NYTimes)

3. Amenzile pentru organizarea de petreceri și tulburarea liniștii în apropierea locuințelor vor crește de câteva ori, în timp ce repetarea actelor de deranjare a liniștii locatarilor, prin zgomote, larmă, muzică sau petreceri, va fi sancționată inclusiv cu muncă în folosul comunității. Prevederile apar intr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului. (Profit.ro)

4. Spark, un nou serviciu de car-sharing, intră pe piața din România, doar cu maşini electrice. Spark a fost creată prin colaborarea dintre compania bulgara Eldrive și o companie din Lituania. Lansarea oficială va fi pe 10 iulie. (Economica)

5. După ce a plătit $18 miliarde pe CA Technologies, Broadcom este în discuții avansate pentru a cumpăra Symantec. Suma vehiculată pentru achiziție este de $15 miliarde. (Bloomberg)

6. Până în 2023, costul bateriilor litiu-ion va scădea la $100 per kilowatt/ora, de la $1000, cât era acum 10 ani. (Axios)

7. Aplicațiile din iOS App Store și Google Play au generat, în primele șase luni ale acestui an, aproape $40 miliarde, cu 15% mai mult decât în primul semestru al anului trecut. (TechCrunch)

8. O vulpe polară a parcurs aproximativ 3500 de km între Norvegia și Canada în 76 de zile, un record. Într-o singură zi, vulpea a parcurs peste 100 km pe gheață polară. (NYTimes)

9. Finala Cupei Mondiale de fotbal feminin se va desfășura între Statele Unite și Olanda.

10. Frustrat pentru că autoritățile locale nu au acoperit o groapă în asfalt, un bărbat din Kansas City a făcut o petrecere, cu tort, la aniversarea a trei luni de existență a gropii. Petrecerea a fost un succes, groapa fiind ulterior acoperită. (CNN)

Fotografia dimineții – Rochia de mireasă prezentată de Jean Paul Gaultier în cadrul colecției pentru toamna/iarna 2019/2020. Christophe Archambault/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Prețul petrolului a înregistrat cea mai mare creștere, pentru o zi, din ultimii 10+ ani – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Procter & Gamble a depus cereri pentru înregistrarea ca mărci a termenilor LOL și WTF

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău