Promenada Operei este evenimentul cultural al săptămânii – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “The Protégé” (“Codul asasinului”). Filmul de acțiune o are în centrul atenției pe Anna (Maggie Q), care devine o asasină de succes după ce este salvată în copiarie de legendarul asasin Moody (Samuel L. Jackson). După ce mentorul său este ucis, Anna pornește în căutarea ucigașilor pentru a se răzbuna.

2. Documentarul românesc “The Royal Train” (“Trenul regal”) produs în 2019 va putea fi urmărit în câteva cinematografe din țară. Regizat de Johannes Holzhausen, documentarul prezintă istoria de 150 de ani a Casei Regale a României prin intermediul unei călătorii cu Trenul Regal în care Principesa Margareta a României și Principesa Radu promovează monarhia în rândul populației.

3. Pasionații de filme horror își pot îndrepta atenția spre “Candyman”, o continuare a producției cu același nume din 1992. Artistul vizual Anthony McCoy explorează prin picturi detalii macabre bazate pe adevărata poveste a ucigașului supranatural cu o mână-cârlig, iar cu această ocazie dezlănțuie un val terifiant de violențe.

Bonus 1: Primul trailer al filmului “Spider-Man: No Way Home” a fost publicat recent. În noua producție, Peter Parker (Tom Holland) se confruntă cu trecutul său, întrucât se întâlnește cu personaje negative din francizele anterioare, printre care se numără Doctor Octopus (Alfred Molina), Electro (Jamie Foxx) sau Green Goblin (Willem Dafoe). Trailer-ul a stabilit un nou record în privința numărului de vizualizări în primele 24 de ore de la lansare: 355.5 milioane.

4. Evenimentul “Promenada Operei”, care marchează avanpremiera sezonului cultural românesc 2021-2022, va avea loc în aer liber în perioada 27 august – 12 septembrie. Gala de deschidere a evenimentului are loc astăzi de la ora 20:00, când 14 soliști ai Operei Naționale București vor urca pe scena amplasată în fața instituției. Pe parcursul celor 17 zile ale evenimentului, “Promenada Operei” va găzdui în total peste 600 de artiști care vor oferi peste 2700 de minute de muzică și spectacol. (News.ro)

Promo: „Respect” prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor 1980 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”. Filmul rulează în cinematografele din România.

5. Ediția din acest an a evenimentului Comic Con are loc în weekend la complexul expozițional Romexpo din București. Printre invitații speciali ai ediției se numără actorii Eugene Simon (Lancel Lannister din Game of Thrones), Anna Shaffer (Triss Merigold în The Witcher şi Romilda Vane în Harry Potter), Ed Westwick (Chuck Bass din Gossip Girl) sau Itziar Ituño (Raquel Murillo în La Casa del Papel), dar și John Romero, creatorul jocurilor Quake și Doom. Un bilet costă 35 lei pentru vineri, 60 lei pentru sâmbătă și 50 lei pentru duminică. (IaBilet)

6. Aerodromul Cioca din Timișoara găzduiește în acest weekend Flight Festival. Printre artiștii care vor urca pe scenă pe parcursul celor trei zile ale festivalului se numără Delia, Vunk, Vița de Vie, Golan, Subcarpați sau Moonlight Breakfast. Un bilet pentru oricare dintre cele trei zile costă 99 lei, în timp ce abonamentul pentru toate cele trei zile costă 239 lei. (Flight Festival)

7. Piața Unirii și Teatrul Regina Maria din Oradea găzduiesc în perioada 27-29 august festivalul de muzică “European Music Open”. În fiecare seară, cu începere de la ora 21:00, vor avea loc o serie de concerte. Sâmbătă va cânta Corul de Copii al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, iar duminică este programată o gală de operă cu excelențe ale tinerei generații de muzicieni. Prețul unui bilet este de 35 lei pentru fiecare zi. (Music Open)

Bonus 2: Mai multe filme care au rulat pe ecrane vor fi disponibile din perioada următoare pe serviciile de streaming. Producția “Wonder Woman” din 2017 va putea fi urmărită pe HBO Go începând de sâmbătă, 28 august, în timp ce Netflix propune, printre altele, filmul de acțiune “Fast & Furious: Hobbs and Shaw” (2019) sau “Spider-Man: Far From Home”, ambele începând din 2 septembrie.

8. Festivalul de rock alternativ Electric Nights – Summer Camp va avea loc la Brezoi (Vâlcea) în perioada 27-29 august. Pe scenă vor urca trupe precum Alternosfera, Coma, Omul cu șobolani, Vița de Vie, Vama sau byron, iar prețul unui bilet pentru oricare zi este de 95 lei. Abonamentul pentru toate cele trei zile costă 200 lei. (Info Music)

9. Serialul documentar “Turning Point: 9/11 and the War of Terror” va avea premiera pe Netflix miercuri, 1 septembrie. Documentarul prezintă rădăcinile organizației teroriste al-Qaida din anii ‘80, atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite și războiul care a urmat ulterior în Afganistan.

10. Ultimele 12 episoade din sezonul 10 al popularului serial “The Walking Dead” vor avea premiera simultan pe HBO Go miercuri, 1 septembrie. Anterior, pe platforma au fost disponibile doar primele 10 episoade ale sezonului 10. În Statele Unite a avut loc recent premiera celui de-al 11-lea sezon, care va fi și ultimul al serialului.

Bonus 3: Serialul documentar german “Panzer. Macht. Geschichte” din 2019 va fi disponibil pe Netflix de miercuri, 1 septembrie. Producția prezintă modul în care tancurile au schimbat strategiile de luptă spre finalul primului Război Mondial în 1918, dar mai ales pe parcursul celui de-al doilea Război Mondial.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Film – Luni începe ultimul sezon din Game Of Thrones
Summer Well în weekend, concert Metallica săptămâna viitoare – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău