Putin: SUA ar putea lansa rachete de croazieră din România – Cronica dimineții

1. Președintele Vladimir Putin a spus că Statele Unite se află în poziția de a desfășura o nouă rachetă de croazieră cu lansare terestră în România şi Polonia, un scenariu pe care îl consideră drept o ameninţare la care Moscova trebuie să reacţioneze. Pentagonul a testat o rachetă de croazieră cu configuraţie convenţională care şi-a atins ţinta după mai mult de 500 km (310 mile) de zbor, primul test de acest tip de la încetarea tratatului istoric de dezarmare nucleară în această lună. (Hotnews)

2. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat că a aflat cu îngrijorare că poliţia din Leipzig a cerut hotelurilor să anunţe când cazează români. Intotero precizează că este inacceptabil ca românii să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare. (News.ro)

3. Vicepreședintele Pro România, Mihai Tudose respinge o eventuală alianță cu ALDE. „Orice discuție despre o eventuală logodnă, înfrățire, mezalianță sau alianță cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE este absurdă și ireală, total neserioasă”. Reacția sa vine după ce un alt lider Pro România, Daniel Constantin, a susținut că Tăriceanu este „un rebut politic”. (Link)

4. Administrația Trump a purtat negocieri secrete cu oameni de încredere ai președintelui Nicolas Maduro. Americanii caută soluții pentru a-l elimina pe acesta de la putere și a avea alegeri libere în Venezuela. (WSJ)

5. Românii au muncit anul trecut, în medie, 169 de zile calendaristice doar pentru a-și plăti taxele. Ciprioții, maltezii și irlandezii au cele mai mici taxe și impozite din UE, „scapând” de plata taxelor datorate după circa 90 de zile calendaristice de muncă. (Hotnews)

6. Investițiile pe termen lung ale companiilor pentru înnoirea activelor, de 37 de miliarde de lei în 2018, s-au ridicat la 52% din valoarea celor din 2009, cel mai dificil an al crizei financiare care a aruncat lumea în recesiune. (Cursdeguvernare)

7. Mustafa Suleyman, cofondatorul DeepMind, startupul de Inteligență Artificială cumpărat de Google în 2014, a fost pus pe liber de companie, în urma unor controverse privind proiectele la care lucra. (Bloomberg)

8. LinkedIn a anunțat că a blocat sau șters 21,6 milioane de conturi false în prima jumătate a acestui an. (Link)

9. Un tribunal superior irlandez a emis ieri un ordin care permite companiei aeriene low-cost Ryanair să îi împiedice pe piloții irlandezi ai companiei să intre în grevă la finele acestei săptămâni. (Profit.ro)

10. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia-Miron Constantinescu, a dat un ordin privind ţinuta angajaţilor instituţiei. Bărbaților le este interzis, printre altele, să poarte sandale, să aibă părul şi barba „de o lungime peste medie”, iar femeilor să poarte ţinute cu decolteu, paiete, sclipici, haine mulate, bijuterii în exces, iar lungimea fustelor trebuie să fie „imediat deasupra genunchilor”. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un băiat venit să asculte discursul președintelui Trump în Louisville. Kevin Lamarque/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Primul roman din țară infectat cu noul coronavirus s-a vindecat – Cronica dimineții
Cronica diminetii – a fost adoptata legea offshore
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău