Raport Facebook: Un articol despre posibilitatea ca vaccinul împotriva coronavirusului să ducă la deces a fost cel mai popular link din SUA la începutul anului – Cronica dimineții

1. Cetăţenii români care au fost evacuaţi din Afganistan au ajuns sâmbătă, în România, cu aeronava Forţelor Aeriene Române. Pe lângă cei 15 români, la bordul aeronavei Hercules se află și 4 cetățeni bulgari. (Hotnews)

2. Institutul „Cantacuzino” va relua producţia de Polidin, ca produs cu rol în creşterea imunităţii care va fi comercializat ca supliment alimentar, sub formă de ursuleţi gumaţi şi spray nazal. Totodată, vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. (News.ro)

3. PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, pentru că înscrierea acestuia în cursa pentru şefia PNL echivalează cu susţinerea „necondiţionată” a preşedintelui Klaus Iohannis pentru un „penal”, a anunţat, sâmbătă, secretarul general al social-democraţilor, Paul Stănescu. (G4Media)

4. Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor a decis să nu recomande delegaţilor la Congresul partidului să îl susţină pe unul dintre candidaţi sau pe celălalt, aceştia urmând să voteze aşa cum doresc. Preşedintele filialei, Ilie Bolojan, şi-ar fi exprimat opoziţia faţă de modul „compromiţător” în care îşi duc campania internă ambii candidaţi, ceea ce face ca PNL să scadă constant în sondaje. (News.ro)

5. Grupul consilierilor locali ai PSD Timişoara a anunţat, sâmbătă, că se va opune prin toate mijloacele democratice posibile intenţiei administraţiei Fritz de a mări taxele şi impozitele locale anul viitor, susţinând că deja cuantumul acestora este cel mai mare în rândul municipiilor din ţară. (G4Media)

Din Cronica Spațială: Un grup de cercetători de la NASA susține că planeta Marte ar putea găzdui un ecosistem de viață microbiană subterană care trăiește din activitate chimică radioactivă. Oamenii de știință afirmă că în subteranul planetei Marte ar putea exista condiții de viață asemănătoare cu cele în care trăiesc microbii pe Pământ. (Astrobiology)

6. Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență a crescut cu peste 11% în primele șapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, fiind înregistrate 3.538 de insolvențe. (Profit.ro)

7. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat că va fi „imposibilă” evacuarea tuturor colaboratorilor afgani ai statelor occidentale înainte de data de 31 august și consideră că măsurile de securitate luate de americani la aeroportul din Kabul împiedică această operaţiune. (Digi24)

8. Casa Albă a omis să publice faptul că președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a spus președintelui SUA, Joe Biden, că nu pot abandona aliații afgani, existând o “responsabilitate morală” pentru a-i salva. Pasajul a fost menționat în comunicarea oficială a francezilor. (TheGuardian)

Din Cronica Sportivă: Șapte românce participă în calificările de la US Open 2021 care încep luni, la Flushing Meadows: Gabriela Ruse (110 WTA), Jaqueline Cristian (143 WTA), Mihaela Buzărnescu (150 WTA), Irina Bara (119 WTA), Gabriela Talabă (213 WTA), Monica Niculescu (216 WTA) și Irina Fetecău (252 WTA). Un singur jucător român va participa la US Open, în calificări, respectiv Marius Copil (225 ATP). (ProSport)

9. Facebook a publicat ieri un raport care arată că un articol despre posibilitatea ca vaccinul împotriva coronavirusului să ducă la deces a fost cel mai popular link din SUA, pe platformă, în perioada ianuarie martie 2021. (WashingtonPost)

10. Abbott Laboratories, producătorul testelor rapide de detectare a infecției Covid-19, și-a concediat angajații de la o fabrică din SUA și a distrus milioane de teste cu câteva săptămâni înainte ca numărul de cazuri să crească vertiginos în Statele Unite. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Talibani, după ce au preluat echipament de la americani. AsaadHannaa:

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară din 27 februarie, numărul pacienților cu Covid-19 internați la secțiile de terapie intensivă a scăzut sub 1000 – Cronica dimineții
Lucian Croitoru, BNR: Salariile bugetarilor ar trebui înghețate timp de doi ani – Cronica dimineții