Raport Microsoft: Rusia s-a aflat în spatele a 58% dintre atacurile susținute de guverne în perioada iulie 2020 – iunie 2021 – Cronica de Tehnologie

1. Apple lucrează la extinderea CarPlay, care ar putea să controleze anumite funcții ale mașinilor, precum sistemul de climatizare și scaunele. Același sistem, dacă se va bucura de suportul producătorilor auto, va accesa și afișa, printre altele, informații despre combustibil, viteză și temperatură. (News.ro)

2. Rusia s-a aflat în spatele a 58% dintre atacurile susținute de guverne în perioada iulie 2020 – iunie 2021, spune Microsoft. Rata de succes a hackerilor ruși a crescut de la 21% la 32%. China este responsabilă de doar 8% dintre atacuri, însă rata de succes este la 44%. (AP)

3. Autoritatea antitrust din Olanda a găsit Apple vinovată de practici anticoncurențiale din cauza impunerii propriului sistem ca soluție unică de plăți, în urma unei investigații lansată în 2019. Aceasta nu a amendat Apple, însă a cerut companiei americane să vină cu schimbări. (Reuters)

4. După ce judecătorul din procesul cu Epic a dat Apple 90 de zile pentru a permite dezvoltatorilor să includă link-uri către alte sisteme de plăți, Paddle anunță o alternativă la sistemul de plăți impus de Apple. Din 7 decembrie, acesta va fi disponibil cu 10% comision pentru tranzacțiile mai mici de $10 și 5% + $0,5 pentru tranzacțiile mai mari de $10. (MacRumors)

5. Cercetătorii britanici propun o nouă metodă de căutare a exoplanetelor, care ar trebui să reducă numărul erorilor generate de sistemul actual. Aceștia spun că, folosind anumite metode de imagistică cuantică și discriminare a stării cuantice, căutarea exoplanetelor nu mai este la fel de afectată de emisiile mult mai puternice ale stelelor. (Phys)

6. Apple va cere dezvoltatorilor de aplicații să includă mijloace de ștergere a conturilor create în acestea. Noii reguli vor trebui să se supună toate aplicațiile trimise după 31 ianuarie 2022. (The Verge)

7. Hack-ul recent care a afectat Twitch este rezultatul unor vechi practici improprii de securitate ale serviciului deținut de Amazon. Conform unora din proprii angajați, era doar o chestiune de timp până ca acesta să aibă loc. (The Verge)

8. Oamenii de știință au reușit să recreeze ritmul circadian (ceasul biologic) al cianobacteriei (una dintre cele mai vechi forme de viață cunoscute pe Pământ) în eprubetă. Astfel, pot fi observate în timp real interacțiunile ritmice ale proteinelor și influența acestora asupra genelor. (Phys)

9. VPN-urile sunt în drum spre irelevanță, atât din cauza companiilor dubioase care le dețin, cât și ca urmare a creșterii securității protocoalelor web. O astfel de companie este Kape, care deține mai multe servicii VPN și a fost prinsă, anterior, când se numea Crossrider, că răspândea malware. Pe de altă parte, necesitatea VPN-ului a scăzut, de când cele mai multe site-uri folosesc HTTPS. (NY Times)

10. Criptomoneda Shiba Inu a crescut cu 367% într-o săptămână, aparent ca urmare a unei postări a lui Elon Musk. SHIB este acum a 12-a cea mai mare monedă digitală după cota de piață. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronică de Tehnologie – Adobe a integrat Magento și lansează Commerce Cloud
Google a prezentat flagship-urile Pixel 6 și Pixel 6 Pro – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău