Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns anul acesta cu aproape o lună mai mult decât în 2019 – Cronica dimineții

1. Profesorul Alexandru Rafila a declarat că va fi o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 după începerea anului şcolar. El a precizat că în fiecare ţară s-a întâmplat acest lucru, însă problematica se va schimba, dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri, pentru că acest lucru va pune presiune pe sistemul de sănătate. În opinia acestuia, ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii, printr-un set de reguli stabilite în casă. (News.ro)

2. Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de peste 2,61 miliarde de lei, la 31 iulie 2020, în creștere cu 12,11% comparativ cu nivelul înregistrat în iulie 2019. (Profit.ro)

3. Sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat începe azi, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la a doua sesiune a Bacalaureatului. (News.ro)

4. România are cele mai periculoase șosele din Europa, potrivit statisticilor oficiale, bazate pe numărul de accidente produse în 2019. România a înregistrat o scădere importantă în ultimii 10 ani, dar este la mare distanță de media de accidente din Uniunea Europeană. (Profit.ro)

5. Numărul apartamentelor libere, scoase la închiriat, din Manhattan, NYC, a atins 13.000, dublu comparativ cu anul trecut. Este cel mai mare număr înregistrat în ultimii 14 ani. (CNBC)

Una din Cronica de Carte: Organizația caritabilă Book Aid International a trimis, în 2019, peste 1,2 milioane de cărți spre biblioteci, școli, spitale, închisori și tabere de refugiați din 26 de țări, cele mai multe în Zimbabwe, Uganda și Zambia (BookSeller);

6. Ziua Suprasolicitării Pământului (Earth Overshoot Day) a fost pe 22 august. Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns în 2020 cu aproape o lună mai mult decât în 2019, conform datelor Global Footprint Network (GFN). În România, resursele au fost terminate pe 11 iulie 2020, mai rapid decât media globală. (News.ro)

7. Un număr de 35.000 de lituanieni au format duminică un lanţ uman pe o lungime de 34 de kilometri, din Vilnius până la graniţa cu Belarus, pentru a-şi exprima sprijinul pentru protestatarii din Belarus şi lidera opoziţiei Sviatlana Tihanuskaia, care s-a refugiat în Lituania. (News.ro)

8. Un mic meteorit poros a căzut în Costa Rica la 23 aprilie 2019, iar în interiorul său s-ar putea afla „cărămizile vieţii”, un cocktail de substanţe organice considerate de oamenii de ştiinţă necesare pentru apariţia vieţii. (Link)

9. Un muzeu din Japonia a început să colecteze obiecte din această perioadă pentru a le arăta generațiilor viitoare cum s-a trăit în perioada pandemiei Covid-19. (VOA)

10. Bayern Munchen a învins, aseară, echipa Paris Saint-Germain, scor 1-0, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a şasea oară. (Video)

Azi avem o caricatura la fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – atac cu drone asupra presedintelui Maduro
Principalele partide din coaliţia de guvernare – PSD şi PNL – s-au contrat din nou pe tema creşterii pensiilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău