România va prelua 10 migranți din Malta – Cronica dimineții

RIP Peter Fonda.

1. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că România urmează să preia zece migranţi din Malta, care să fie relocaţi. Țara noastră a răspuns favorabil, alături de alte state, unui apel de preluare făcut de Comisia Europeană. (News.ro)

2. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, susține că statul, prin CEC, va prelua comisionele pe care românii din străinătate le plătesc atunci când trimit bani acasă. (Profit.ro)

3. Apple ar putea prezenta noile modele iPhone pe 10 septembrie. (ArsTechnica)

4. Autoritățile britanice pentru protecția datelor vor investiga camerele cu recunoaștere facială amplasate în Londra. Va fi analizată tehnologia folosită, cum sunt operate și dacă respecta legislația în privința datelor personale. (BBC)

5.:Legalizarea consumului de marijuana scade vânzările de alcool dar crește consumul de junk food. (TheEconomist)

6. 768 milioane de zile de concediu nu au fost folosite de salariații din SUA anul trecut. Comparativ cu 2017, numărul a crescut cu 9%. (CNN)

7. Fostul președinte american Barack Obama a publicat lista celor 11 cărți pe care vrea să le citească în această vară (Link). Mai multe știri despre cărți găsiți mâine, în Cronică de Carte.

8. Cele 15 zboruri zilnice operate de British Airways intre Heathrow/Londra și JFK/New York generează vânzări de peste $1 miliard pe an. Este singură rută care depășește miliardul de dolari. Pe locul doi se află zborurile operate de Qantas între Melbourne și Sydney. (CNN)

9. Un judecător l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe liderul care a conceput cea mai mare înșelătorie cu produse organice din SUA. Între 2010 și 2017, consumatorii americani au fost înșelați să plătească mai mult, pe diverse produse marketate ca fiind organice, de la ouă la carne de viță, deși acestea erau produse normale. (AP)

10. O companie din Suedia a construit o bicicletă din 300 de capsule de Nespresso. Costă 1290 euro. (Quarz)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr din TheEconomist:

Ți-ar mai putea plăcea
Un copil de şase ani a fost salvat după 137 de ore sub dărâmături – Cronica dimineții
Elon Musk a anunțat că Twitter a reactivat contul fostului președinte american Donald Trump – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău