Românii au câștigat anul trecut $170 milioane din cripto – Cronica de Tehnologie

1. Apple a cumpărat startup-ul canadian DarwinAI, specializat în tehnologii de viziune computerizata care monitorizează componentele în timpul producției, pentru eficientizarea acesteia. Apple ar putea beneficia, de asemenea, și de tehnicile prin care DarwinAI micșorează și optimizează modelele lingvistice. (News.ro)

2. Cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit o modalitate prin care hackerii ar putea decripta răspunsurile generate de chatboți. Asta din cauza unui „side channel” pe care-l folosesc toate modelele lingvistice importante, cu excepția Gemini. (ArsTechnica)

3. Statele Unite au introdus o rezoluție la Organizația Națiunilor Unite, care promovează dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială „sigure, securizate și de încredere”. Propunerea încurajează sprijinirea AI-ului „responsabil și incluziv” și este co-sponsorizată de peste 50 de națiuni. (Bloomberg)

4. Microsoft lansează Copilot Pro la nivel global, abonamentul de $20 pe lună fiind acum disponibil în 222 de țări. Acesta este integrat acum și în aplicațiile web ale suitei Microsoft 365, astfel că cei care plătesc pentru Copilot Pro pot folosi chatbot-ul fără un abonament la suita office. (Profit.ro)

5. Conferința Google I/O 2024 va începe pe 14 mai. Gigantul american este așteptat să prezinte aici noutăți legate de Android și smartphone-urile Pixel, dar și să facă mai multe anunțuri legate de inteligența artificială. (News.ro)

6. Funcțiile de AI generativ din Google Search (când vor fi implementate în întregime) ar putea duce la scăderea traficul organic al publicațiilor cu între 20% și 60%, avertizează experții. Pierderile cumulate ale acestora ar putea ajunge la $2 miliarde pe an. (AdWeek)

7. Amazon lansează o funcție de AI care permite comercianților să genereze automat pagini de produse, preluând informațiile de pe site-urile acestora prin intermediul link-urilor. Funcția, care va fi disponibilă în curând în Statele Unite, va prelua inclusiv descrierile și imaginile produselor. (The Verge)

8. Investitorii în cripto au câștigat anul trecut $37.6 miliarde, după ce în 2022 au pierdut $127.1 miliarde. Cu $9,36 miliarde, de departe, cele mai mari câștiguri le-au obținut investitorii americani. Românii au câștigat $170 milioane anul trecut din cripto. (Chainalysis)

9. Veniturile Adobe au crescut cu 11% YoY în Q1, la $5.18 miliarde, peste estimări. Însă, valoarea acțiunilor a scăzut cu mai bine de 10%, după ce compania a redus estimările pentru trimestrul următor. (CNBC)

10. Pornhub a blocat accesul utilizatorilor din Texas, după ce o instanță de apel a confirmat legea care impune site-urilor pentru adulți implementarea unor sisteme de verificare a vârstei. Platforma spune că măsurile cerute de legiuitori sunt cele mai restrictive și, în același timp, cel mai puțin eficiente. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
China vrea să-și crească puterea de calcul cu mai mult de o treime în mai puțin de trei ani – Cronica de Tehnologie
Datele personale a peste 419 milioane de utilizatori Facebook au fost descoperite pe un server expus – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău