Românii din străinătate au trimis în țară 3 miliarde euro anul trecut – Cronica dimineții

1. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că, pentru primele nouă luni ale anului, Guvernul PSD a estimat venituri de 249 de miliarde de lei, dar execuţia arată 228 de miliarde de lei. „Gaura după 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei”. (News.ro)

2. Donald Trump a declarat, în contextul negocierilor comerciale, ca China a înșelat Statele Unite în privința acordurilor de comerț. Trump a spus că nu este neapărat vina Chinei cât a foștilor lideri americani care au permis acest lucru. (CNBC)

3. John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, a declarat, într-o discuție privată, că experiența de om de afaceri a președintelui îi influențează relațiile cu ceilalți lideri ai lumii, de obicei în mod negativ. (Axios)

4. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a confirmat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. „Este normal ca PSD să depună o moţiune, având în vedere programul de guvernare, având în vedere programul de austeritate pe care vrea să-l implementeze Guvernul Orban”.  (News.ro)

5. Românii din străinătate au trimis în țară 3 miliarde euro anul trecut. România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în funcție de intrările de fonduri prin intermediul transferurilor personale. (Profit.ro)

Bonus: Facebook a confirmat ca un bug în aplicația de iOS îi permitea să activeze camera utilizatorilor în timp ce aceștia foloseau aplicația pentru rețeaua socială. (TheGuardian)

6. Elon Musk a anunțat ieri ca următoarea “Gigafactory” Tesla, pentru producția de mașini și baterii electrice, va fi construită în zona Berlinului. (DW)

7. Cel mai mare producător de lapte și produse din lapte din SUA, Dean Foods, a intrat în faliment. Compania s-a confruntat în ultimii ani cu vânzări din ce în ce mai slabe pe fondul reducerii consumului de lapte. Vânzările pe prima parte a anului au scăzut cu 7%. (MarketWatch)

8. Facebook a lansat, în SUA, Facebook Pay, un sistem de plăți online care funcționeaza atât pe rețeaua socială, cât și pe Messenger, Instagram și WhatsApp. (TheVerge)

9. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat ieri că peste 6,1 milioane de numere au fost portate în 11 ani de la lansarea portabilității. (Profit.ro)

10. Ana Birchall, fost ministru al Justiției, și Cozmin Gușă au fost excluși din PSD, în prima ședință a conducerii partidului de după alegerile prezidențiale. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Veneția a fost afectată de o maree înaltă ieri. Giacomo Cosua/NurPhoto/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Revenire puternică a bursei americane după ce președintele Trump a declarat starea de urgență natională – Cronica dimineții
Ministrul Sănătăţii: S-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău