Rusia le-a interzis oficialilor și angajaților guvernamentali să mai folosească iPhone-uri – Cronica de Tehnologie

1. Rusia le-a interzis oficialilor și angajaților guvernamentali să mai folosească iPhone-uri sau alte dispozitive Apple în cadrul sarcinilor de serviciu. Asta după ce FSB a ajuns la concluzia că Apple a facilitat agențiilor americane de informații accesarea iPhone-urilor deținute de diplomații ruși. (FT)

2. SpaceX domină lansările de sateliți, fiind responsabilă de 60% dintre lansările făcute în 2023. Până acum, anul acesta, au fost lansați pentru 1.500 de sateliți în total, după ce în 2022 au fost lansați în jur de 2.500 de sateliți. (Nikkei)

3. Twitter încă pierde bani, anunță Elon Musk. Principalele cauze sunt scăderea la aproape jumătate a veniturilor din publicitate și datoriile acumulate. Twitter ar urma să aibă venituri de $3 miliarde anul acesta, de la $5,1 miliarde venituri în 2021. (News.ro)

4. Administrația de la Casa Albă are, din nou, voie să ia legătura cu reprezentanții platformelor de socializare, după ce un tribunal de apel a blocat temporar hotărârea instanței inferioare. Pe 6 iulie, un judecător din Louisiana decisese că eforturile guvernului de a limita răspândirea informațiilor false pe rețelele sociale încalcă dreptul la liberă exprimare. (Reuters)

5. ChatGPT poate ajuta la îmbunătățirea abilităților de scriere, arată un studiu realizat de doi proaspăt absolvenți MIT. Cu ajutorul chatbot-ului, comunicatele de presă, dar și scurte rapoarte și analize au fost scrise cu 40% mai repede și au fost considerate cu 18% mai bune. (MIT Technology Review)

6. China a accelerat în ultimele luni procesul de localizare a datelor și separare a sistemelor de IT locale de cele din restul lumii, pe considerente de spionaj. Companii americane de consultații care activează în China, precum McKinsey, Boston Consulting Group și Oliver Wyman, au început deja să-și separe propriile sisteme de IT. (FT)

7. Entuziasmul din jurul Threads s-a mai redus și, în ultimele zile, numărului utilizatorilor și timpul petrecut de aceștia a scăzut. Numărul de utilizatori zilnici a fost mai mic marți și miercuri cu 20% față de prima sâmbătă. Timpul petrecut în rețea a scăzut și el de la 20 de minute la 10 minute în medie. (Profit.ro)

8. Binance a disponibilizat peste 1.000 de oameni în ultimele săptămâni și nu se va opri aici – până la finele anului vor fi disponibilizați între 1.500 și 3.000 de angajați. Disponibilizările au avut loc la nivel global și au afectat, printre altele, serviciul de suport din India. Înaintea disponibilizărilor, Binance avea în jur de 8.000 de angajați. (News.ro)

9. Jocurile vor reprezenta a treia mare extindere pentru Netflix, după DVD-uri și streaming video. Platforma oferă deja 67 de jocuri mobile, având în lucru alte 86 de titluri, dintre care 16 sunt făcute de propriile studiouri. Netflix Games are deja peste 450 de angajați. (The Ringer)

10. Call of Duty va rămâne pe PlayStation încă cel puțin 10 ani, după ce Microsoft și Sony au semnat un acord în acest sens. Anunțul vine pe ultima sută de metri înainte de termenul pentru finalizarea celei mai mari tranzacții de până acum din industria jocurilor, cumpărarea Activision Blizzard de Microsoft. Tranzacția ar trebui finalizată marți. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Raport: Mașinile Tesla cu sistemul Autopilot activat sunt de nouă ori mai sigure decât vehiculele conduse manual – Cronica de Tehnologie
O nouă celulă termofotovoltaică realizează conversia căldurii în energie cu o eficiență de peste 40% – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău