Rușii au dezvoltat unul dintre cele mai avansate soft-uri de supraveghere a telefoanelor mobile – Cronica de Tehnologie

1. Experții în securitate au descoperit unul dintre cele mai avansate software-uri de supraveghere a telefoanelor mobile. Creat în Rusia, Monokle a infectat dispozitive cu Android, dar este posibil ca și iOS să-i fi căzut victimă. (ArsTechnica)

2. Netflix a lansat un abonament exclusiv pentru dispozitivele mobile în India. Pentru 2,8 dolari pe lună, abonații primesc acces la un singur stream, doar pe dispozitivul mobil și la o calitate a imagini de aproximativ 480p. (TechCrunch)

3. SoftBank așteaptă o finanțare de $100 miliarde din partea unui grup de companii din care fac parte Apple, Goldman Sachs și Guvernul din Kazahstan. SoftBank ar urma să investească $40 miliarde într-un fond pentru dezvoltarea de tehnologii noi. (WSJ)

4. Ca urmare a înțelegerii cu FTC în urma căreia a fost amendată cu $5 miliarde de dolari, Facebook oprește accesul Microsoft și Sony la datele personale ale utilizatorilor săi. Conform Facebook, cele două companii au avut acces în ultimul an “dintr-o greșeală” la aceste date. (TechCrunch)

5. AT&T va lansa la toamnă un nou serviciu de streaming. AT&T TV se va alătura celorlalte servicii similare din portofoliul operatorului american, DirecTV Now și Watch TV. AT&T va lansa în primăvara anului viitor și HBO Max (Cnet)

6. GM Cruise amână lansarea serviciului de taximetrie cu mașini autonome, care ar fi trebuit să devină oficial până la finele acestui an, din cauza unor probleme care privesc siguranța și performanța. În schimb, compania vrea să construiască cea mai mare rețea de încărcare pentru mașinile electrice din Statele Unite. (VentureBeat)

7. PayPal a avut venituri de $4.31 miliarde în Q2, cu 12% mai mari de la an la an, iar profitul a crescut cu 56%, ajungând la $823 milioane. Însă, din cauza previziunilor mai puțin optimiste, valoarea acțiunilor a scăzut cu 4% după anunț. (ZDNet)

8. Google va lansa Google Nest Hub Max pe 9 septembrie. Smart display-ul cu ecran de 10 inch trebuia să fie disponibil în această vară, conform prezentării de la Google I/O. Google Nest Hub Max este primul produs al companiei care va fi comercializat sub noul brand combinat Google Nest. (Cnet)

9. Samsung Electronics a devenit sponsorul oficial al World Cyber Games. Compania coreeană va avea un stand de 595 de metri pătrați la ediția de anul acesta a WCG, competiție cunoscută și ca Olimpiada esport-ului. (Samsung)

10. Statul american Utah va primi $1.4 milioane din cele $175 de milioane pe care Equifax a fost obligat să le plătească ca urmare a atacului informatic din 2017 în urma căruia au fost accesate datele personale a aproximativ jumătate din populația Statelor Unite. (StGeorgeUtah)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la un sistem prin care sunt detectate automat accidentele auto și se apelează serviciile de urgență – Cronica de Tehnologie
LG confirmă ieșirea de pe piața smartphone-urilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău