Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit – Cronica de Tehnologie

1. Qualcomm anunță achiziția dezvoltatorului israelian de cipuri Autotalks. Valoarea tranzacției este estimată între $350 de milioane și $400 de milioane. Autotalks dezvolta cipuri (cu externalizarea producției) care îmbunătățesc siguranța bicicletelor, mașinilor și a altor forme de transport. (TechCrunch)

2. Inteligența artificială va reprezenta unul din focusurile principale ale conferinței Google I/O, care începe mâine. Compania americană este așteptată prezinte modelul lingvistic PaLM 2, noi funcții generative pentru căutare și Bard, precum și o serie de instrumente bazate pe AI pentru aplicațiile Workplace. (News.ro)

3. Binance a blocat temporar retragerile în două rânduri în ultimele zile – o oră duminică și mai multe ore luni. Motivul invocat de companie este volumul mare al retragerilor, ca urmare a faptului că recompensele pentru mineri au fost mici. (Reuters)

4. Serviciul de identificare a apelantului oferit de Truecaller va fi disponibil pentru WhatsApp și alte aplicații de comunicare. Aflat în prezent în stadiu beta, acesta promite să ajute utilizatorii în identificarea și blocarea apelurilor de telemarketing, a tentativelor de escrocare și a altor apeluri nedorite. (Reuters)

5. Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit. Șeful OpenAI crede că tehnologia nu este încă suficient de bună pentru munca remote și că aceasta nu este potrivită pentru startup-uri. (Fortune)

6. Chinezii continuă să dețină crypto, în ciuda interdicției impuse de Beijing încă din septembrie 2021. Falimentul FTX, de exemplu, a scos la iveală faptul că 8% dintre utilizatori erau chinezi. (Bloomberg)

7. Worldcoin lansează World App, o aplicație în custodie proprie, ce le permite utilizatorilor să-și gestioneze ID-ul și mai multe monede digitale. Compania șefului OpenAI pare să se pregătească de lansarea monedei digitale Worldcoin, pe care utilizatorii o vor putea dobândi dacă sunt de acord să le fie scanat globul ocular. (The Block)

8. O analiză a standardului AMP, pe care Google a încercat să-l impună publisherilor, promițându-le trafic, venituri mai mari și site-uri mobile mai rapide. În cele din urmă, prin modul în care a fost implementat AMP, Google a reușit să-și strice relația cu publisherii și să piardă încrederea acestora – gigantul american nu a putut să se abțină să nu obstrucționeze adtech-urile dezvoltate de alte companii, strategie care face obiectul unor procese în care este acuzat că a încercat să monopolizeze industria de publicitate și să controleze internetul. (The Verge)

9. O parte din specificațiile Pixel Tablet, care va marca revenirea Google pe piața tabletelor, au devenit publice, după ce aceasta a apărut, pentru puțin timp, pe Amazon. Tableta se va baza pe cipul Tensor G2, va avea 8GB RAM și până la 256GB spațiu de stocare, iar autonomia este estimată la 12 ore de streaming video. Pixel Tablet ar trebui să fie prezentată la Google I/O, care debutează mâine. (News.ro)

10. Twitter va începe în curând să elimine conturile vechi și să elibereze numele de utilizator blocate de acestea. Politica platformei prevede că pot fi șterse conturile inactive mai mult de 30 de zile, însă, Elon Musk spune că vor fi șterse conturile care nu au mai fost folosite de mai mulți ani. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cercetătorii au demonstrat cum poate fi creat un worm de AI generativ – Cronica de Tehnologie
Google a plătit $93 de milioane pentru a scăpa de un proces privind modul în care a realizat localizarea – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău