Samsung a lansat seria Galaxy S21 – Cronica de Tehnologie

1. Samsung a lansat seria Galaxy S21, compusă din trei modele: S21 (de la €850), S21 Plus (de la €1.050) și S21 Ultra (de la €1.250). S21 și S21 Plus au multe caracteristici în comun, în vreme ce S21 Ultra este versiunea de top, care se diferențiază în primul rând pe partea foto, printr-o a doua cameră tele. Samsung nu va include încărcătoare în pachet. (Profit.ro)

2. O versiune aproape finală de Windows 10X, viitoarea versiune simplificată de Windows, a apărut pe internet. Aceasta arată multe similitudini cu Chrome OS, sistemul de operare al Google, la care Windows 10X se dorește a fi un răspuns din partea Microsoft. (The Verge)

3. Google anunță finalizarea achiziției de peste $2 miliarde a Fitbit, după ce luna trecută a primit undă verde de la Bruxelles. Gigantul american dă asigurări, din nou, că nu este interesat de cantitățile mari de date ale utilizatori, ci doar de producția hardware. (Profit.ro)

4. Xiaomi și alte 8 firme chineze au fost trecute de administrația americană pe o listă neagră de companii care au legături cu armata chineză. Companiile americane sunt obligate să renunțe la investițiile făcute în firmele de pe această listă până pe 11 noiembrie. (Reuters)

5. Mai multe companii americane, printre care Microsoft, Salesforce și Oracle, vor să dezvolte un așa-zis pașaport digital de vaccinare – o copie criptată a dovezii de imunizare la Covid-19, care să fie salvată într-un portofel digital pe Android sau iOS. Un astfel de pașaport ar putea servi pe viitor la intrarea în anumite țări. (CNBC)

6. BMW a prezentat Digital Key Plus, o tehnologie care le permite posesorilor de iPhone să deschidă anumite modele de mașini ale producătorului german fără să scoată măcar telefonul din buzunar. DKP va fi lansat anul acesta în Europa și va fi prima oară disponibil pentru automobilul electric BMW iX. (The Verge)

7. PayPal este prima companie străină care deține controlul complet al unei platforme de plăți în China. Asta după ce a cumpărat, la finele anului trecut, participația de 30% deținută GoPay. (Reuters)

8. Facebook dă în judecată dezvoltatorii a patru extensii de Chrome, care erau folosite pentru a colecta datele utilizatorilor rețelei sociale. Cele patru extensii au peste 54.000 de utilizatori împreună și sunt în continuare disponibile în magazinul oficial gestionat de Google. (Bleeping Computer)

9. IBM va cumpăra, pentru o sumă necunoscută, Taos Mountain – o firmă de consultanță, care ajută companiile să-și treacă datele și aplicațiile de pe infrastructura internă pe una online. Printre clienții Taos Mountain s-au numărat de-a lungul timpului Netflix, Target și Sephora. (WSJ)

10. Medium cumpără Glose, o platformă digitală pentru cărți, care facilitează cumpărarea, citirea și discutarea pe marginea acestora. Angajații Glose se vor alătura Medium în urma celei de-a zecea achiziții realizate de companie până acum. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Armata israeliană a derulat un amplu program de supraveghere a palestinienilor care a folosit recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
India a blocat 54 de aplicații chineze, din motive de securitate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău