Samsung a prezentat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 – Cronica de Tehnologie

1. Samsung a prezentat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold3 (8.899 lei preț recomandat) și Galaxy Z Flip3 (5.199 lei preț recomandat). Nu sunt multe îmbunătățiri față de anul trecut, ambele având un ecran principal AMOLED de 7,6 inch cu 120HZ și camera frontală ascunsă sub ecran. Ambele folosesc chipset-ul Snapdragon 888, iar Fold3 suportă stylus-ul S Pen. (News.ro)

2. Oamenii de știință au creat pe calculator un set de nouă fețe generice, ce pot fi folosite în cazul sistemelor de recunoaștere facială pentru protejarea intimității. Fețele generate pe calculator pot înlocui cu succes mai multe tipologii, scoțând în evidență, din nou, marile lacune ale tehnologiei actuale de recunoaștere facială. (Vice)

3. Hackerul care a atacat Poly Network a început să returneze o parte din monedele digitale furate. Acesta a trimis înapoi monede digitale în valoare de $256 de milioane, din cele $611 milioane furate, și spune că este pregătit să se predea după ce o firmă de securitate i-a aflat identitatea. (The Block)

4. Samsung și-a prezentat primele smartwatch-uri care folosesc Wear OS, după ce a fost convins de Google să renunțe la Tizen. Galaxy Watch 4 (de la $249) și Galaxy Watch 4 Classic (de la $349), au în comun multe dintre caracteristici – procesor Exynos W920, 1.5GB RAM și 16GB stocare. Marea deosebire vine din faptul că Watch4 Classic folosește o ramă rotativă pentru controlul dispozitivului, în vreme ce Watch4 suportă comenzi touch și nu are o ramă fizică. (Profit.ro)

5. Pentru a treia lună consecutivă, Microsoft lansează un mare număr de patch-uri de securitate. Dintr-un total de 44 de vulnerabilități reparate, 3 sunt 0-day, iar 7 sunt considerate critice. (Bleeping Computer)

6. Samsung înlocuiește căștile wireless Galaxy Buds Pro cu noile Galaxy Buds 2, care sunt mai ieftine ($150), mai elegante, mai ușoare, dar și cu o autonomie mai mică – maxim 20 de ore cu ANC (active noise canceling). ANC-ul este și marea noutate, utilizatorul putând alege între estomparea zgomotului ambiental și permiterea trecerii acestuia. (News.ro)

7. Timpul mediu de livrare a cipurilor a depășit 20 de săptămâni în iulie, fiind mai mare cu 8 zile decât în iunie. O veste bună este legată de cipurile care sunt folosite pentru gestionarea consumului de energie, unde a scăzut timpul de așteptare a comenzilor. (Bloomberg)

8. WhatsApp a început să implementeze funcția de portare a datelor între Android și iOS. Pot fi mutate, în ambele sensuri, inclusiv imaginile și mesajele vocale. Primele telefoane cu Android care vor beneficia de această opțiune sunt cele vândute Samsung, cu condiția să aibă Android 10 sau mai nou. (Engadget)

9. Facebook spune că va schimba modul în care folosește reclamele, pentru a oferi mai multă intimitate utilizatorilor. Compania americană este forțată să ia această direcție din cauza reglementărilor anunțate și a modificărilor pe care smartphone-urile le implementează în privința targetării cu reclame. (The Verge)

10. Căștile AirPods vor putea fi adăugate în rețeaua Find My, pentru a fi localizate cu precizie în iOS 15. Acestea vor fi legate de ID-ul de utilizator și vor folosi conexiunea Bluetooth pentru localizare, care se va putea face și când acestea nu sunt conectate la iPhone. (9to5mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie
Platformele de socializare online nu au reușit să stopeze campaniile de dezinformare ale Rusiei – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău