Seria de filme „Rocky” cu Sylvester Stallone, din 1 mai pe HBO Go – Cronica de Divertisment

1. Toate cele 6 filme din seria “Rocky” cu Sylvester Stallone în rolul principal vor fi disponibile pe HBO Go începând de sâmbătă, 1 mai. Realizat în 1976, primul “Rocky” a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film și l-a propulsat pe Stallone în lumea cinematografiei. Acesta interpretează rolul lui Rocky Balboa, un boxer care își ratează cariera din cauza unei accidentari și începe ulterior o ascensiune spectaculoasă după ce se implică în lupte ilegale gestionate de interlopi. Pe lângă cele 6 filme din seria “Rocky” sunt disponibile și cele două filme “Creed” din 2015 și 2018 în care Rocky devine mentorul lui Adonis Creed, nepotul marelui său rival din ring din perioada tinereții. În plus, tot din 1 mai este disponibil și documentarul “40 Years of Rocky: The Birth of a Classic” din 2020, în care Stallone povestește detalii inedite despre producția primului film din serie, inclusiv pe baza unor imagini care nu au mai fost publicate niciodată.

2. Celebrul film “Escape from Alcatraz” (“Evadare din Alcatraz”) din 1979 cu Clint Eastwood în rolul principal va fi disponibil pe HBO Go de luni, 3 mai. Eastwood interpretează rolul lui Frank Morris, un spărgător de bănci care a pus la cale singura evadare din celebra închisoare americană, în care a fost închis inclusiv Al Capone. Producția a fost filmată chiar în Închisoarea Alcatraz.

3. Documentarul românesc “La cota 10.000”, care abordează subiectul alergării montane din România, va putea fi urmărit pe platforma de streaming Streamerse începând de luni, 3 mai.
Spectatorii vor putea urmări peisaje de pe cele mai reprezentative vârfuri din țara noastră (Peleaga, Moldoveanu, Omu, Ciucaș și Toaca), prin ochii unei echipe de sportivi amatori și profesioniști. Documentarul este realizat de 321sport, Workhorse și The Sports Architects, iar prețul unui bilet pentru vizionare online este de 25 lei. (321Sport, Streamerse)

4. Scurt-metrajul românesc “Zimnicea” din 2020 va putea fi urmărit pe HBO Go tot de luni, 3 mai. În regia lui Bogdan Naumovici, producția prezintă povestea adevărată a evenimentelor petrecute în Zimnicea în ziua cutremurului din 4 martie 1977, în urma căruia 80% din oraș a fost distrus. (HBO Go)

5. Al șaselea sezon al serialului “The 100” este disponibil de vineri pe Netflix. Ecranizare a romanului “The Hundred” scris de Kass Morgan, serialul prezintă povestea unui grup de supraviețuitori în spațiu ai unui atac nuclear care trimite 100 de copii înapoi pe Pământ pentru a descoperi dacă planeta poate fi re-colonizată.

6. Serialul de animație “Star Wars: The Bad Batch” are premiera pe platforma Disney+ marți, 4 mai, în ziua în care se sărbătorește anual universul Star Wars. În noul serial de animație, o serie de clone experimentale de elită au numeroase aventuri prin galaxie la scurt timp după evenimentele din serialul de animație “The Clone Wars”, care a avut 7 sezoane și s-a încheiat cu un an în urmă.

7. Filmul “The Passion of the Christ” (“Patimile lui Hristos”) produs în 2004 poate fi urmărit vineri, 30 aprilie, de la ora 22:10, pe postul de televiziune TVR 1. Actrița româncă Maia Morgenstern interpretează rolul Fecioarei Maria alături de Monica Bellucci și Jim Caviezel, în timp ce regia îi aparține lui Mel Gibson. Filmul a primit trei nominalizări la Premiile Oscar.

8. Primul trailer pentru “West Side Story”, cel mai nou film regizat de Steven Spielberg, a fost publicat cu ocazia decernării premiilor Oscar. Adaptare după un muzical din 1957, West Side Story explorează dragostea interzisă și rivalitatea dintre două grupări de tineri de etnii diferite. Producția va avea premiera în cinematografe în 10 decembrie.

9. Școala privată de actorie Actoriedefilm va găzdui la București în perioada 24 mai – 19 iunie un atelier dedicat „investigării jocului actorului de film”. Atelierul este dedicat tuturor persoanelor de peste 18 ani pasionate de actorie, indiferent dacă au sau nu studii de profil, iar cursurile vor avea loc timp de o lună. La final, cursanții vor participa la realizarea unui film dezvoltat și regizat de Cristi Puiu. (News.ro)

10. În luna septembrie va fi inaugurat în București centrul de edutainment Destiny Park, în cadrul căruia copii au posibilitatea de a simula pentru o zi diverse meserii, printre care cele de aviator, medic, prezentator de televiziune, bancher, pilot sau pompier. Proiectul are scopul de a ajuta copii să înțeleagă ce carieră și-ar dori să urmeze în viață printr-o simulare care are loc în cadrul unui oraș în miniatură cu propriile instituții și propria monedă. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Serviciul de streaming Disney+ se va lansa în România în 14 iunie – Cronica de Divertisment
Orchestra Johann Strauss din Viena revine pentru al 15-lea an consecutiv în România – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău