Simona Halep joacă astăzi finala feminină de la Wimbledon – Cronica dimineții

1. Simona Halep joacă astăzi finala feminină de la Wimbledon împotriva Serenei Williams. Este prima finală a Simonei pe turneul de iarbă. Meciul începe la ora 16.00. Detalii în Cronica Sportivă.

2. Comisia Europeană confirmă că Guvernul a falsificat deficitul pe 2018. Raportul Comisiei Europene arată că „rambursările de TVA au fost atipic de scăzute în ianuarie 2019, cu un impact pozitiv asupra veniturilor din 2018, dar cu un impact negativ în 2019”. (Adevarul)

3. Avuţia netă a populaţiei a crescut anul trecut cu 9,7%, dar BNR se aşteaptă ca volumul creditelor neperformante ipotecare să se dubleze anul acesta. (Economica)

4. Dan Barna a declarat aseară că în două săptămâni va fi anunțat candidatul alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale. (Digi24)

5. Raiffeisen Bank a pierdut, la fond, procesul împotriva ordinului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite. (Profit.ro)

6. India va încerca să devină a patra țară care “atinge” Luna, după SUA, Rusia/URSS și China. Luni, India va lansa o misiune spațială, fără oameni, care va ateriza pe satelitul natural al Pământului pe 6 sau 7 septembrie. (AP)

7. Autoritățile americane ar fi aprobat săptămâna aceasta înțelegerea financiară cu Facebook pentru încălcarea datelor personale ale utilizatorilor. Amenda este de aproape $5 miliarde. (WSJ)

8. Fondul american de investiții Bain Capital a ajuns la un acord pentru preluarea unei participații de 60% din acțiunile companiei britanice Kantar, parte din grupul WPP. Compania este al doilea mare jucător în sectorul cercetării de piață, la nivel global, cu operațiuni și în România, unde măsoară audiențele pentru tv. Valoarea tranzacției este de peste $3 miliarde. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie de ieri: Google ascultă înregistrările audio făcute de Google Assistant.  (Profit.ro)

9. Johnson & Johnson va începe testele cu un nou vaccin pentru HIV, virusul care generează SIDA, la finalul acestui an. Vaccinul, cunoscut ca tetravalent mosaic, va fi testat pe 3800 de persoane din America de Sud, Europa și America de Nord. Primele rezultate ale testelor vor fi făcute publice peste patru ani.

10. Impossible Foods, compania care a dezvoltat mixul de plante cu gust de carne, pentru burgeri, a anunțat că a dezvoltat o soluție din plante cu gust de pește. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Afișul noului serial Star Trek: Picard:

Ți-ar mai putea plăcea
Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns anul acesta cu aproape o lună mai mult decât în 2019 – Cronica dimineții
Oficial Petrom: România a fost de două ori în acest an în pragul unei pene generale de curent electric – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău