Sindicaliștii CFR și TAROM avertizează că vor intra în grevă generală – Cronica de Turism

1. Sindicaliștii de la Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane din cadrul CFR SA au anunțat că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând din 27 noiembrie, după ce revendicările formulate nu au fost soluționate. CFR SA este compania care administrează și întreține infrastructura de căi ferate utilizată de operatorul de stat CFR Călători și operatorii privați. (Club Feroviar)

2. Membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT) din cadrul companiei aeriene de stat TAROM susțin că niciun avion al companiei nu va mai zbura începând din 1 decembrie în cazul în care compania nu va fi exceptată de la prevederile Legii 296/2023 cu privire la o serie de măsuri fiscal-bugetare. Sindicatul susține astfel că piloții, însoțitorii de zbor, mecanicii de aviație și personalul operativ de sol vor înceta lucrul. (Agerpres)

3. Târgurile de Crăciun de la Sibiu și Craiova s-au deschis în 17 noiembrie și vor fi urmate în această săptămână de târgurile de la Cluj-Napoca (24 noiembrie) și Timișoara (26 noiembrie). În 30 noiembrie se vor deschide și târgurile de Crăciun de la București, Brașov și Iași. (Gen Știri)

4. CFR Călători permite acum achiziționarea de abonamente săptămânale și lunare prin alicatia mobilă “CFR Călători bilete online” sau pe site-ul oficial accesibil în browser, însă pasagerii trebuie să obțină în prealabil cardul fizic “Card Transport” de la o casă de bilete. (CFR Călători)

5. Compania aeriană Dan Air va introduce zboruri pe ruta Bacău – Milano (Bergamo) începând din 1 aprilie 2024. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, iar biletele au fost deja puse în vânzare. (Boarding Pass)

6. Cetățenii români aflați în străinătate vor putea primi titlul de călătorie și în formă electronică, semnat cu semnătură electronică calificată, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament. Mnisterul Afacerilor Externe are la dispoziție 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a pune în practică noile prevederi. (Profit)

7. Grupul hotelier Accor va deschide un nou hotel sub brandul Mercure în Oradea, prin intermediul unui parteneriat cu Grand Hotel West. Noul hotel este în prezent în construcție și va fi inaugurat în anul 2026. (Profit)

8. Turiștii care călătoresc în străinătate vor fi atrași în special de opțiunile de mâncare vegană și vegetariană și de experiențe locale, potrivit unui studiu anual realizat de platforma de cazări Booking. Studiul scoate în evidență și că unitățile de cazare din țări precum Grecia, Franța și Austria sunt interesate să atragă turiștii tineri. (Economedia)

9. Turcia va depăși Franța la veniturile obținute din turism în anul 2024, potrivit raportului “Global Travel Report” realizat de World Travel Market (WTM). Spania va rămâne în continuare pe primul loc în Europa, urmată de Turcia și Franța, în timp ce următoarele locuri vor fi ocupate de Italia și Germania, potrivit previziunilor realizate de specialiștii WTM. (WTM)

10. Travelator propune o vacanță accesibilă în Tenerife la începutul anului viitor pentru 257 de euro de persoană. Prețul include transport dus-întors cu Wizz Air pentru 130 de euro și șapte nopți de cazare în cameră dublă la Teide pentru 255 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 31 ianuarie – 7 februarie 2024. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Pasagerii cu certificat european nu mai trec prin controlul DSP la aeroport – Cronica de Turism
Grecia oferă o săptămână de vacanță pentru turiștii afectați de incendiile din Rhodos de anul trecut – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău