Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate – Cronica de Tehnologie

1. Serviciile Microsoft 365, inclusiv Office și Teams, au avut probleme de funcționare pentru mai multe ore luni seara. Microsoft încă nu a oferit un motiv pentru acestea, însă a spus că nu există până acum elemente care să indice un atac. (CNN)

2. Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate. Sistemul, care este acum implementat la nivelul întregii țări după o perioadă de test, nu doar că recunoaște persoana, dar se și asigură că ea este cea care prezintă documentul. Implementată de compania britanică iProov, verificarea facială va fi necesară pentru accesarea anumitor servicii private și guvernamentale. (BBC)

3. Prime Day, campania de reduceri organizată anual de Amazon exclusiv pentru abonații Prime, va avea loc în perioada 13-14 octombrie. Aceasta era organizată în mod normal vara, însă pandemia a forțat gigantul american să o amâne pentru toamnă. (CNBC)

4. Unul din scopurile campaniei lui Donald Trump din urmă cu 4 ani a fost să descurajeze americanii de culoare să mai voteze, arată un leak recent cu 5TB de date strânse despre aproximativ 200 de milioane de americani. Baza de date conținea o etichetă numită “Descurajare”, pe care staff-ul de campanie al lui Trump l-a aplicat celor de culoare. (Channel4)

5. DuckDuckGo și alte motoare de căutare mai mici nu vor face parte din ecranul de opțiuni pe care telefoanele noi cu Android îl vor afișa utilizatorilor europeni în Q4, după ce nu au reușit să câștige licitația organizată de Google. În schimb, motoarele de căutare ale companiilor mai mari, precum Bing al celor de la Microsoft, vor fi afișate în continuare ca alternative la Google. (WSJ)

6. Android 12 va facilita instalarea și folosirea magazinelor terțe de aplicații, promite Google, care nu spune și cum va face acest lucru. Măsura este menită să fie o supapă de eliberare a presiunii asupra comisionului de 30% oprit din veniturile dezvoltatorilor și mută mingea în terenul Apple, al cărui ecosistem nu include sub nicio formă noțiunea de alternativă la App Store. (VentureBeat)

7. LinkedIn anunță mai multe noutăți importante, în frunte cu propria versiune de Stories, care ajunge în Statele Unite și Canada, înainte să fie extinsă la nivel global. Serviciul deținut de Microsoft îmbunătățește și funcția internă de comunicare, ce facilitează acum realizarea apelurilor video prin integrarea cu mai multe servicii din această zonă, precum Zoom și, bineînțeles, Teams. (TechCrunch)

8. Un hacker a publicat datele personale ale aproximativ 320.000 de studenți din cadrul unei instituții publice de învățământ din Las Vegas. Pentru că nu a primit recompensa cerută în urma unui atac cu ransomware, hackerul a făcut publice inclusiv numerele sociale și notele studenților. (WSJ)

9. Lupta dintre Apple și Epic s-ar putea muta de anul viitor în fața juraților, dacă cele două părți sunt de acord cu propunerea judecătorului, care consideră că, într-un caz aflat la limita legislației antitrust, ca acesta, este importantă și opinia publică. Sursele spun că părțile, care trebuie să dea astăzi un răspuns, nu ar fi încântate de această variantă. (Apple Insider)

10. Google Shopping, arată un nou studiu, își pune în continuare în dezavantaj rivalii din Europa, în ciuda sistemului de licitații implementat în urmă cu 3 ani cu aprobarea UE. Serviciile rivale de comparare a prețurilor ar primi sub 1% din trafic, deoarece Google trimite utilizatorii direct pe site-ul magazinelor online. (FT)

Ți-ar mai putea plăcea
O companie israeliană susține că a reușit să spargă sistemul de criptare folosit de Signal – Cronica de Tehnologie
Amprentele folosite pentru autentificare pot fi recreate pe baza sunetelor pe care le emitem în momentul atingerii ecranelor – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău