Sinteza săptămânii 18-24 ianuarie

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro.

Spre viitor în marșarier. Nici nu am încheiat prima lună din an, că socotelile din 2020 nu se potrivesc cu realitatea din 2021.

La plăcinte înainte, la vaccin înapoi

De la începutul lunii și până acum, intenția de vaccinare -conform unui sondaj IRES- a crescut de la 25 la 41%. A depășit chiar așteptările Guvernului, care, pare-se, a avut prima întâlnire cu STS pentru platformă abia pe 7 decembrie, deși era cunoscută importanța programărilor corecte pentru vaccinare.
Și de aici, necazurile. Plus noua tulpină mult mai contagioasă (9 pozitivi din 10), care și-a făcut cuib la o școală din București.

Minus și cu minus face plus. Și cu minus, face minus.

Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim și așteptăm un proiect de buget.
Înaintea unor exemple concrete de risipă bugetară, România alocă cea mai mică sumă din UE pentru prevenția în Sănătate pe cap de locuitor, de doar 8 euro / an. Știm, #nusuntbani.

Ciocoii vechi și noi

Apropo de #nusuntbani, partidele au cheltuit în campania din 2020 de trei ori mai mulți bani față de acum 4 ani. Teodorovici s-a refugiat la Curtea de Conturi, o insituție cu buget dublu față de DNA și cu activitate inexistentă. 4 dintre foștii parlamentari USR nu au vrut să renunțe la pensia specială și nu și-au depus demisiile înainte de finalul mandatului. Partidul AUR nu vrea bani de la stat, dar cere mai mult decât a cheltuit în campanie: cam cu 1,4 milioane de lei mai mult

Toți pentru unul, unul pentru el însuși

Radu Mazăre a făcut o mânăreală cu niște retrocedări de terenuri și a luat în primă instanță 9 ani de închisoare cu executare, pe care îi execută acum. A mai făcut o mânăreală și ia în primă instanță 6 ani și jumătate, dar la apel este achitat de judecătorul Marius Cristian Epure, care deține un teren retrocedat chiar de Mazăre. A se calcula ce pensie specială va primi acesta peste nu-mulți-ani. Epure este un apropiat al Liei Savonea și vrea să fie judecător la ÎCCJ.

Ți-ar mai putea plăcea
România: Un miliard de euro mită dată în 6 ani – Sinteza Săptămânii 28 Iunie – 4 Iulie
Sinteza saptamanii 23-29 Noiembrie 2020
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău