Sistemul de inteligență artificială AlphaFold a reușit să prezică structurile tridimensionale ale aproape tuturor celor 200 de milioane de proteine cunoscute – Cronica de Tehnologie

1. Sistemul de inteligență artificială AlphaFold a reușit să prezică structurile tridimensionale ale aproape tuturor celor 200 de milioane de proteine cunoscute. Baza de date cu acestea este disponibilă gratuit oamenilor de știință. Cunoașterea structurii proteinelor poate facilita înțelegerea bolilor și poate accelera crearea remediilor, ca parte a descoperirii misterelor ce țin de viața pe pământ. (NY Times)

2. Instagram face un pas înapoi și retrage unele din schimbările care ar trebui să facă platforma socială să arate și să funcționeze mai mult ca TikTok. CEO-ul Adam Mosseri spune că datele companiei susțin criticile utilizatorilor și se renunță, pentru moment, la schimbarea interfeței și la creșterea numărului de postări de la conturi neurmărite. (Profit.ro)

3. Apple l-a adus pe Luigi Taraborrelli de la Lamborghini, pentru a lucra la viitoarea mașină autonomă a companiei. Taraborrelli conducea echipele ce lucrau la șasiurile și dinamica mașinilor Lamborghini. (Bloomberg)

4. Google a actualizat politicile Play Store, adăugând reguli mai stricte pentru o serie de categorii de aplicații și de conținut. Sunt vizate, printre altele, reclamele prea agresive, VPN-urile și aplicațiile care impersonează alte aplicații. De exemplu, reclamele care acoperă tot ecranul nu mai au voie să fie mai lungi de 15 secunde, cu excepția celor opționale. (TechCrunch)

5. Piața de smartphone-uri din China a scăzut cu 14,2% YoY în Q2 și se află la cel mai de jos nivel din ultimii aproape 10 ani. Vivo rămâne liderul pieței, cu 19,8% cotă de piață, urmat de Honor (18,3%), Oppo (17,9%) și Apple (15,5%). (Counterpoint)

6. Următoarele generații de plăci video AMD și Nvidia vor consuma mari cantități de energie și vor oferi un spor de performanță de ce în ce mai mic. Utilizatorii obișnuiți vor plăti un preț mult prea mare, inclusiv energetic, pentru un nivel de performanță de care nu au nevoie în cele mai multe situații. Producătorii nici nu mai pretind că încearcă să facă optimizări pentru reducerea consumului, iar același trend poate fi observat și la a 12-a generație de procesoare Intel. (TechRadar)

7. Sony testează suportul 1440p pentru ieșirea video a consolei PlayStation 5, opțiune care este acum disponibilă pentru beta testeri. Cel mai nou update de software aduce și alte noutăți, precum posibilitatea organizării pe liste a jocurilor din librăria personală și notificări care anunță utilizatorii când pot să participe la o sesiune inițiată de un prieten. (The Verge)

8. Noua interfață Gmail este acum disponibilă tuturor utilizatorilor, după mai multe luni de `roll out’ lent. Aceasta integrează butoane care facilitează accesul și la alte produse ale suitei Workspace, precum Meet și Spaces – butoane pe care cei care nu folosesc aceste produse le pot ascunde de la Settings. Spre finele anului, Gmail va avea o nouă interfață și pentru tablete. (The Verge)

9. TikTok extinde testarea jocurilor HTML5. Testele au început în noiembrie anul trecut cu Zynga. Acum, la testele platformei sociale participă și alți dezvoltatori, precum Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab și Lotem. (TechCrunch)

10. După mai multe eșecuri cu modelele anterioare de căști wireless ale companiei, Google pare să o fi nimerit cu Pixel Buds Pro ($200). Acestea nu mai suferă de aceleași probleme cu conexiunea Bluetooth, oferă un sunet mai bun și un sistem de estompare a zgomotului ambiental eficient, iar autonomia este mai mare. Există și aspecte mai puțin reușite, precum calitatea microfonului și modul Transparency, care ar fi putut fi mai bune. (The Verge, review)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft testează o interfață web a serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie
Netflix ia în calcul lansarea unui abonament mai ieftin și cu reclame – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău