Sondaj IMAS: Iohannis se află pe primul loc, detașat, în intenţiile de vot pentru prezidenţiale – Cronica dimineții

1. Indicele S&P 500 al bursei americane a câștigat 19% pe primele trei trimestre ale acestui an. Este cea mai bună performanță înregistrată din 1997 până în prezent. (WSJ)

2. Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut aseară şefului DIICOT Felix Bănilă să îşi înainteze demisia din cauza felului în care a gestionat ancheta de la Caracal. (News.ro)

3. Sondaj IMAS: Iohannis se află pe primul loc, detașat, în intenţiile de vot pentru prezidenţiale, urmat de Mircea Diaconu. Pentru parlamentare, PNL se situează pe prima poziţie, urmat de PSD care depăşeşte astfel USR. PLUS a fost măsurat separat. (News.ro)

4. Costul salarial pentru un loc de muncă s-a majorat cu circa 42% în ultimii patru ani (36% dacă se face transformarea în euro), adică un ritm dublu față de creșterea PIB, cifrată la 21%, și de patru ori mai mare decât creșterea productivității. (Cursdeguvernare)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola.ro. Te-ai intrebat vreodata de ce orice comanzi de pe net poate fi returnat, dar nu si biletele de avion? De ce poti primi banii inapoi pentru orice produs comandat online pe care nu il mai vrei, dar nu si pentru un zbor cu avionul? De acum, Vola.ro, cea mai mare agentie online din Romania, ofera o solutie: Vola Rambursabil, prima asigurare care acopera ORICE motiv si care iti da banii inapoi daca nu mai poti calatori. Imbolnaviri usoare inaintea de calatoria cu copiii sau proiecte importante la munca? Esti acoperit, indiferent de motiv. Detalii aici.

5. România a înregistrat în luna iunie cel mai redus consum lunar de gaze naturale din istoria modernă, de doar 4,1 TWh, în scădere cu o treime față de cel din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

6. La o lună după ce Raiffeisen Bank a desfiinţat depozitele în euro pentru populaţie şi IMM, BRD Group Societe Generale afişează dobândă de 0,00% la depozitul în euro pentru persoane fizice. (Economica)

7. Aeroportul Băneasa va fi redeschis traficului de anul viitor. Ministerul Transporturilor a anunţat că a semnat contractul de 55,5 milioane lei, fără TVA, pentru reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirilor. (News.ro)

8. Guvernul rus a anunțat că administrația americană trebuie să-i ceară acordul dacă vrea să facă publice discuțiile dintre președintele Trump și Vladimir Putin. (Axios)

9. Trei comisii ale Camerei Reprezentanților l-au citat pe Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump. Acesta trebuie să predea, până la 15 octombrie, mesajele text, înregistrările audio, alte dovezi despre discuția dintre Donald Trump și președintele Ucrainei. (CBSNews)

10. O instanță din Germania a declarat ieri drept admisibil un proces colectiv, în care sunt implicați aproape 470.000 de șoferi. Aceștia cer compensații de la compania auto Volkswagen în legătură manipularea emisiilor poluante. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Emmanuel Macron în fața sicriului în care se află trupul fostului președinte Jacques Chirac. Chesnot/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Amazon, a doua companie dupa Apple care atinge o capitalizare de $1000 miliarde
România a început ieri retragerea trupele din Afganistan – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău