Șoșoacă, Arhiepiscopul Teodosie și partidul AUR printre personalitățile anului în viziunea celor de la Sputnik – Cronica serii

1. Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie la 1.586 lei și creșterea pensiei minime de la 800 lei la 1.000 lei, începând cu 1 ianuarie 2022. (Profit.ro)

2. Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenţă privind implementarea formularului digital de intrare în România, a anunţat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila. El a precizat că este o metodă de a depista mai repede persoanele infectate cu noua tulpină a coronavirusului, Omicron, şi nu este un document care să împiedice libera circulaţie. Acesta a adăugat că toţi călătorii trebuie să completeze certificatul în 24 de ore, în caz contrar vor putea să îl completeze la domiciliu, însă vor primi o amendă pentru depăşirea intervalului de timp. (News.ro)

3. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi cere anularea în parte a Hotărârii CNSU nr. 113/2021 privind stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. (Hotnews)

4. Începând cu 1 ianuarie 2022, va fi aplicată majorarea alocației la 600 lei pentru copiii cu vârste între 0-2 ani, respectiv la 243 lei pentru copiii de peste 2 ani, conform ordonanței de urgență aprobate de Guvern în acest sens. Totodată, începând din 2023, alocațiile se vor indexa anual cu rata inflației. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Mai multe țări, inclusiv din Europa, se folosesc de retorica pandemică pentru a impune sisteme de supraveghere, în unele cazuri ascunse sub umbrela “smart city”. Chiar dacă guvernele spun că se urmăresc doar cazurile de infectare cu COVID-19, în mai multe țări s-a depășit deja această limită. (LA Times)

5. Florin Roman a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat. El a adăugat că îl va chema în instanţă pe liderul USR Dacian Cioloş. Liderul USR Dacian Cioloş a declarat că Florin Roman nu este o victimă, ci „un exponent al clasei politice româneşti care a distrus ce avea România mai bun”. El a adăugat că nu este impresionat de faptul că Roman l-a ameninţat că îl dă în judecată. (News.ro)

6. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor a fost aprobată, iar viața umană ”este ocrotită”. (G4Media)

7. Statele Unite au depășit 800.000 de decese cauzate de Covid-19. Este cel mai mare număr înregistrat la nivelul unei țări. Deși populația SUA reprezintă aproximativ 4% din totalul populației planetei, numărul de decese generate de Covid-19 reprezintă 15% din total decese worldwide. (TheGuardian)

8. Vânzările din retailul american au înregistrat o vânzare modestă lună trecută, de 0,3%, comparativ cu octombrie. Ritmul anual al creșterii a fost de 18,2%. (WSJ)

9. Curtea Supremă a Marii Britanii a respins miercuri eforturile de a introduce pașapoarte neutre în ceea ce privește sexul, afirmând că varianta „X” pentru a desemna genul ar submina un sistem legal construit pe o distincție clară între bărbați și femei. (Hotnews)

10. Oficiosul Kremlinului în România, Sputnik, a făcut la final de an topul personalităților și al partidelor politice din România. Capete de afiș sunt senatorul Diana Șoșoacă, Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie și partidul AUR, însă nu lipsesc din acest clasament al favoriților propagandei ruse președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, europarlamentarul Cristian Terheș sau Liviu Dragnea. (G4Media)

Ți-ar mai putea plăcea
Moțiunea inițiată de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă a picat – Cronica serii
424 de localități din România nu au niciun medic de familie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău