SpaceX a blocat armata Ucrainei de la folosirea sistemelor sale pentru controlarea dronelor de atac – Cronica de Tehnologie

1. Serviciile Apple au generat anul trecut $79.4 miliarde. Asta înseamnă mai mult decât tot business-ul Intel de $63.1 miliarde, de peste două ori față de cele $31.6 miliarde câștigate de Netflix și mai mult decât McDonald’s și Nike la un loc, care au câștigat în 2022 $72.3 miliarde. (Finbold)

2. Hackerii au pătruns duminică în rețeaua internă a Reddit și au accesat documente și părți ale codului sursă, în urma unei campanii de phishing care a păcălit unul din angajații companiei să-și dea datele de logare. Compania spune că nu au fost accesate sistemele prin care este gestionată platforma socială. (Profit.ro)

3. SpaceX a blocat armata Ucrainei de la folosirea sistemelor sale pentru controlarea dronelor de atac. Compania spune că acordul dintre cele două părți viza comunicarea, nu și folosirea infrastructurii în scopuri militare. (News.ro)

4. GitHub va disponibiliza peste 300 de angajați, aproximativ 10% din forța de muncă a companiei și anunță că va închide birouri și va trece la un regim de lucru de la distanță. GitHub este proprietatea Microsoft, care are planuri pentru disponibilizarea a 10.000 de angajați, urmând să fie afectate divizii precum Surface, HoloLens și Xbox. (SiliconAngle)

5. ChatGPT poate crea texte care reproduc teorii ale conspirațiilor și narative înșelătoare, avertizează cercetătorii, care spun că acestea sunt atât de convingătoare și autoritare încât utilizatorul se poate prinde doar dacă știe dinainte răspunsul corect. Există și cazuri în care chatbot-ul reușește să dezmintă informațiile false. (NY Times)

6. Algoritmii de AI care procesează imaginile din social media au prejudecăți de gen și tind să cenzureze cu precădere imaginile în care apar femei, arată un studiu. Aceștia cenzurează anumite părți ale corpurilor femeilor, având o înclinație specială spre sfârcuri vizibile și burți cu sarcină. (The Guardian)

7. Yahoo intră în hora concedierilor și disponibilizează peste 20% dintre angajați. Divizia de ad tech, care pierde jumătate din oameni, va fi una dintre cele mai afectate. Șeful companiei spune că decizia este una strategică, nu dictată de probleme financiare. (Axios)

8. Cloudflare lansează un server ActivityPub open-source pentru Mastodon. Numit Wildebeest și bazat pe Supercloud, acesta poate fi folosit pentru găzduirea locală a serverelor Mastodon, securizate automat de Cloudflare. (Cloudflare)

9. SUA investighează Neuralink pentru posibila transportare ilegală a unor agenți patogeni periculoși. Investigația are la bază o sesizare făcută de grupul pentru apărarea drepturilor animalelor Comitetul Medicilor de Medicină Responsabilă, care a obținut documente ce ar arăta că Neuralink a transportat implanturi scoase din creierele maimuțelor, neîmpachetate corespunzător și care pot purta boli infecțioase. (Reuters)

10. Șeful Coinbase spune că circulă zvonuri conform cărora SEC vrea să interzică crypto staking-ul (depozitarea monedelor pentru sprijinirea și securizarea operațiunilor, recompensată cu monede noi sau comisione din tranzacții). Acesta crede că ar fi o decizie groaznică, care ar bloca o inovație foarte importantă. SEC nu a comentat informația (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a reparat o vulnerabilitate 0-day din Outlook, care era folosită de hackerii ruși de aproape un an – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat seria iPhone 13 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău