Spania, Cehia și Elveția au modificat condițiile de intrare pentru turiștii români – Cronica de Turism

1. Grecia a revenit pe lista galbenă a României, după ce în ultimele săptămâni a fost pe lista roșie, la fel ca și alte țări precum Cipru sau Norvegia. Tot aici a fost inclusă recent și Slovacia, care anterior era în zona verde. De asemenea, Croația, Austria și Letonia au intrat pe lista roșie, ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus din aceste țări. (News.ro)

2. Începând din 1 octombrie, cetățenii români care doresc să călătorească în Marea Britanie pot intra în acest stat doar cu pașaportul. Cartea de identitate nu mai este valabilă ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Excepția de la această regulă este reprezentată de românii care au rezidență în Marea Britanie. (News.ro)

3. Elveția a decis ca toți călătorii nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală să poată intra în țară doar prin prezentarea unui test PCR negativ urmat de un al doilea test efectuat într-un interval de 4 până la 7 zile de la sosirea în țară. Noua regulă se aplică indiferent de statul de proveniență și, implicit, și pentru călătorii din România. În plus, orice călător care intră în Elveția, vaccinat sau nu, trebuie să completeze formularul SwissPLF. (Airlines Travel)

4. Spania a inclus România pe lista roșie, astfel că intrarea în acest stat este condiționată de prezentarea certificatului european și de completarea unui formular în aplicația Spain Travel Health (SpTH). Măsura nu se aplică pentru minorii cu vârste mai mici de 12 ani. (Airlines Travel)

5. Cehia a inclus România pe lista roșie, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR la sosire și să efectueze încă un test PCR între a cincea și a 14-a zi de la intrarea în țară. De asemenea, călătorii sunt obligați să se autoizoleze până la efectuarea celui de-al doilea test. (Ministerul Afacerilor Externe)

6. Bloguldecalatorii propune un traseu montan ușor pe Obcina Șăgilor în Munții Stânișoarei din judetul Neamț cu vedere spre Lacul Bicaz și Masivul Ceahlău. Traseul are o formă circulară cu lungimea de 9 kilometri și nu este marcat, dar poate fi urmat cu aplicația Munții Noștri. Diferența de nivel este de 450 de metri, iar durata totală a traseului este estimată la 3 ore și 15 minute. (Bloguldecalatorii)

7. Travelator propune turiștilor un weekend prelungit la Lisabona în perioada 4-7 decembrie, când temperaturile din Portugalia sunt mai prietenoase decât cele din România. Pentru un drum dus-întors cu operatorul aerian Wizz Air și 3 nopți de cazare într-o cameră dublă prețul ajunge la circa 90 de euro de persoană. (Travelator)

8. Lucrările la Aeroportul Internațional din Brașov se desfășoară într-un ritm foarte bun, iar terminalul de pasageri este aproape gata, potrivit unui reportaj realizat de publicația BoardingPass. Totuși, inaugurarea aeroportului va avea loc cel mai probabil în cursul anului 2022, întrucât mai sunt de efectuat o serie de lucrări în zonă adiacentă aeroportului, inclusiv un drum de legătură cu un drum județean. (BoardingPass)

9. Operatorul de croaziere Carnival Cruise Line a anunțat o croazieră unică de 14 zile cu plecare din Baltimore (Statele Unite), trecere prin Canada și sosire în Groenlanda. Ruta va include 8 nopți petrecute pe mare și 5 nopți petrecute în porturi și va fi operată cu nava Carnival Legend. Călătoria va avea loc în septembrie 2023. (Cruise Hive)

10. Italia, Spania, Franța, Grecia și Croația sunt destinațiile preferate de turiștii europeni pentru călătoriile de scurtă durată în această perioadă, potrivit unui studiu realizat de Consiliul European de Turism pe peste 4000 de respondenți. Aceste țări sunt preferate datorită ratelor mari de vaccinare și a restricțiilor mai mici impuse de autorități comparativ cu alte state. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Bulgaria, Cehia și Cipru elimină restricțiile de călătorie – Cronica de Turism
S-a lansat platforma online pentru bilete de tren la orice operator – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău