Standard & Poor’s Global Ratings: Perspectiva asupra României a devenit negativă – Cronica serii

1. Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a crescut în noiembrie până la 3,77%, după ce a coborât în octombrie la 3,4%. (Profit.ro)

2. Agenţia de evaluare Standard & Poor’s Global Ratings a anunţat că a revizuit perspectiva asupra României la negativă, de la stabilă, în principal din cauza depăşirii ţintei de deficit bugetar pentru acest an. Agenţia a menţinut ratingul creditului suveran în monedă străină şi pe termen scurt la „BBB- / A-3”. (News.ro)

3. Proiectul de lege al USR care prevedea desființarea controversatei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) a fost respins de senatori. Senatul este cameră decizională în acest caz. (Hotnews)

4. Autoritățile de reglementare din SUA au decis să permită avioanelor Boeing 737 MAX să continue să zboare, după primul accident soldat cu victime, din toamna trecută, în ciuda unei analize interne care indică faptul că avionul ar putea deveni unul dintre cele mai predispuse la accidente dacă nu se fac modificări de design. (WSJ)

5. Angajatorii vor putea acorda tuturor salariaților zi liberă pentru sărbătorirea Paștelui și Rusaliilor la date diferite, în funcție de calendarul fiecărei confesiuni, dar cu recuperarea zilelor acordate în plus, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților. (Profit.ro)

6. Israelul se îndreaptă spre alte alegeri anticipate, a treia rundă într-un an, programate pentru 2 martie, dacă până la miezul nopții Benjamin Netanyahu sau Benny Gantz nu reușesc să strângă o coaliție pentru a putea guverna. (Haaretz)

7. Guvernul american a cheltuit deja, în primele două luni ale anului fiscal 2020, cu $49 miliarde mai mult decât în perioada similară a anului trecut. (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: Compania aeriană AirAsia renunță la centrele de suport tradiționale și le înlocuiește cu un chatbot care folosește inteligența artificială pentru a ajuta clienții să facă rezervări și să aleagă opțiunile dorite. AirAsia consideră că Ava este cel mai avansat chatbot de business la ora actuală. (ZDNet)

8. Specialist în Inteligență Artificială, inginer în robotică și analiști de date se numără printre cele 15 locuri de muncă cu cea mai rapidă creștere din SUA, potrivit unui raport publicat de LinkedIn. (Quarz)

9. Dieta Cambridge, aria cercului şi Prohodul se numără între cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2019. (News.ro)

10. Guvernul va împrumuta 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi pentru pregătirea şi recuperarea capacităţii de muncă a personalului din penitenciare. (News.ro)

Fotografia serii – Tânăra activistă în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg a fost desemnată personalitatea anului 2019 de Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban a fost desemnat premier – Cronica serii
6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic, în România – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău