“Star Wars: The Rise of Skywalker” este premiera acestui final de an – Cronica de Divertisment

1. Un singur film are premiera la cinematografele din România în acest weekend, întrucât nimeni nu a îndrăznit să împartă sălile de cinema cu “Star Wars: The Rise of Skywalker” (“Star Wars: Skywalker – Ascensiunea”). În regia lui J.J. Abrams, cel de-al nouălea și ultimul capitol din saga lui Skywalker va doborî probabil noi recorduri de audiență inclusiv în România. Primele review-uri au început deja să apară, iar publicația Variety notează că “niciun film Star Wars nu poate reproduce emoțiile din urmă cu 40 de ani, însă […] ultimul capitol se poate apropia mai mult decât orice alt film Star Wars apărut între timp”. (Trailer, Variety)

2. Cu numai câteva zile înainte de Crăciun, platforma de streaming Netflix lansează astăzi un film controversat despre Biserica Catolică. Proiecția îi are în centrul atenției pe doi lideri religioși care cunosc un secret ce are potențialul de a zdruncina din temelii Biserica Catolică. Filmul se numește “The Two Popes”, iar în România este cunoscut drept “Cei doi popi”. (Trailer)

3. Tot de astăzi, dar pe platforma de streaming Amazon Prime Video, poți urmări filmul “The Aeronauts”, în care pilotul Amelia Rennes (Felicity Jones) și omul de știință James Glaisher (Eddie Redmayne) luptă pentru supraviețuire în timp ce încearcă să facă o serie de descoperi într-un balon cu gaz. (Trailer)

4. Marți, 24 decembrie, pe Netflix are loc premiera celui de-al doilea sezon al serialului SF “Lost în Space”. Serialul urmărește aventurile familiei Robinson, care se prăbușește cu o navetă spațială pe o planetă plină de pericole. Toate cele 10 episoade ale noului sezon vor fi disponibile încă din prima zi. (Trailer)

5. Astăzi, cu începere de la ora 19:30, Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă pentru al 11-lea an consecutiv în România spectacolul “Vienna Classic Christmas”. La evenimentul de la Sala Palatului din București va participa și soprana Leontina Văduva. Puținele bilete care mai sunt disponibile au prețuri cuprinse între 100 lei și 200 lei. (IaBilet)

6. Smiley va susține sâmbătă, 21 decembrie, și duminică, 22 decembrie, concerte din cadrul turneului @Smiley_Omul. Ambele concerte vor avea loc la Sala Polivalentă din București și vor începe la ora 19:30, iar biletele de acces au prețuri cuprinse între 68 lei și 254 lei. Biletele pentru concertul de sâmbătă sunt deja epuizate, cu excepția celor disponibile în picioare pe teren. (IaBilet)

7. Luni, 23 decembrie, la Sala Mare a Teatrului Național din București, Ștefan Hrușcă va susține două concerte de Crăciun în care va interpreta melodii celebre precum Florile Dalbe, Trei Păstori, Afară ninge liniştit, Linu-i lin, Sfântă-i sară de Crăciun şi Ziurel de ziuă. Primul concert începe la ora 17:30, iar al doilea la 20:30, iar prețul unui bilet este de 160 lei. (Teatrul Național)

8. Dacă vrei să petreci prima zi de Crăciun într-un mediu cultural, una dintre cele mai bune opțiuni este reprezentația Teatrului Municipal de Operă şi Balet din Kiev, care va dansa “Lacul lebedelor” la Sala Mare a Teatrului Național din București. Evenimentul începe la ora 20:00, iar biletele sunt disponibile la prețul unic de 200 de lei. (Teatrul Național)

9. Netflix a anunțat că premiera celui de-al doilea sezon al serialului “Narcos: Mexico” va avea loc în 13 februarie 2020. Acțiunea se petrece la jumătatea anilor ‘80, când cartelul de droguri condus de Felix Gallardo se prăbușește sub propria greutate, concomitent cu eforturile americanilor de a răzbuna uciderea agent DEA. (Hollywood Reporter)

10. Primul trailer al filmului “Top Gun: Maverick”, o continuare a filmului “Top Gun” din 1986, a fost lansat recent de Paramount. Rolul principal este interpretat din nou de Tom Cruise (Maverick), căruia i s-a alăturat și Val Kilmer, în timp ce Jerry Bruckheimer revine în rolul producătorului. În România, filmul va avea premiera în 26 iunie 2020. (Trailer)

Ți-ar mai putea plăcea
Sezonul trei din „The Deuce” începe luni pe HBO – Cronica de Divertisment
Cinematografele Cinema City, Cineplexx și Movieplex se redeschid în 27-28 mai – Cronica de Divertisment