Starlink a primit autorizație în SUA pentru a funcționa pe vehiculele aflate în mișcare – Cronica de Tehnologie

1. CarPlay va facilita, din toamnă, plata combustibilului direct de la bordul mașinii. Va fi necesar suportul companiilor de combustibil și instalarea uneia dintre aplicațiile oferite de acestea. Deja, HF Sinclair, care deține în jur de 1.600 de stații în SUA, și-a anunțat suportul pentru noua opțiune. (Reuters)

2. Starlink a primit autorizație în SUA pentru a funcționa pe vehiculele aflate în mișcare. Așteptată de aproximativ trei luni, această autorizație deschide drumul serviciului de internet prin satelit către mașini, camioane, avioane și chiar vapoare. (The Verge)

3. Activiștii #MeToo iranieni sunt vizați de o campanie coordonată de hărțuire pe Instagram. Nu se cunoaște autorul care a declanșat campania, însă, s-a constat că cei peste un milion de boți folosiți au fost cumpărați de la companii de social marketing din Pakistan. (Rest of the World)

4. Prețul de revânzare al plăcilor video a scăzut cu până la 50% în ultimele luni, în contextul în care Ethereum va elimina minarea. Ca studiu de caz, o placă GeForce 3080, care se vindea în aprilie pe eBay cu $1,140, este listată acum la $710. (Bloomberg)

5. Facebook a început să testeze suportul pentru NFT în SUA, cu un număr mic de creatori de conținut. Aceștia pot folosi o secțiune nouă a profilului personal (cu titlul Digital Collectibles), dedicată afișării NFT-urilor. (TechCrunch)

6. Serviciul de schimb pentru criptomonede CoinFlex a amânat reluarea retragerilor, care trebuia să aibă loc joi. Compania spune că retragerile se vor relua după ce va reuși să strângă suficiente fonduri pentru a compensa deficitul de $47 de milioane declanșat de intrarea în incapacitate de plată a unui client. (Bloomberg)

7. Instagram testează transformarea tuturor postărilor video în Reels, într-o încercare de unificare a conținutului video, care, în prezent, este afișat atât în mod portret, cât și în mod peisaj. Filmările transformate în Reels vor fi disponibile public și vor putea fi descoperite de oricine, în loc să fie disponibile doar pentru followeri. Excepție de la această regulă fac doar conturile private. (TechCrunch)

8. T-Mobile anunță extinderea serviciului 5G pentru gospodării, care este acum disponibil pentru peste 40 de milioane de case. Serviciul a trecut curând de un milion de clienți, însă, este departe de obiectivul de 7-8 milioane de clienți până în 2025. (The Verge)

9. Amazon a impus restricții produselor și căutărilor LGBTQ în Emiratele Arabe Unite, unde homosexualitatea este pedepsită. Restricțiile au fost impuse la presiunile guvernului, care a amenințat gigantul american cu represalii. (NY Times)

10. Google unifică designul managerului de parole din Chrome și Android, care permite acum adăugarea manuală a datelor de logare. Pe Android, Google spune că va face mai rapid procesul de logare printr-un pop-up de login afișat în partea de jos a ecranului. Același manager de parole va grupa acum datele multiple de logare la același site. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Centrală a Chinei este pregătită să-și lanseze propria monedă digitală – Cronica de Tehnologie
Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău