SUA au autorizat o terapie pentru durerile cronice de spate, care folosește realitatea virtuală – Cronica de Tehnologie

1. SUA au autorizat o terapie pentru durerile cronice de spate, care folosește realitatea virtuală. EaseVRx încearcă să îmbunătățească starea pacientului, ajutându-l să se relaxeze și să conștientizeze senzațiile organismului, folosind o cască de VR care amplifică sunetul propriei respirații. (The Verge)

2. Twitter se pregătește să schimbe designul etichetelor prin care sunt marcate știrile false și postările înșelătoare. Noile etichete, care sunt testate deja începând cu luna iunie, încearcă să țină cont de criticile utilizatorilor și să fie mai ușor de observat și înțeles. (AP)

3. Qualcomm va produce cipuri pentru BMW, care le folosi pe „Neue Klasse”, ce urmează să se lanseze în 2025. Mașinile BMW vor folosi cipuri Qualcomm pentru a comunica cu centrele de date și pentru a beneficia de un sistem de computer vision, care le va ajuta să “vadă” în toate direcțiile. (Profit.ro)

4. Sainsbury este primul supermarket din afara SUA care folosește tehnologia fără casier dezvoltată de Amazon. Primul magazin Sainsbury cu tehnologia Just Walk Out se va deschide pe 29 noiembrie, la Londra. (Bloomberg)

5. Și băieții, nu doar fetele, resimt efectele negative ale rețelelor sociale. La fel ca fetele, băieții pot ajunge să-și creeze o imagine negativă a propriului corp și pot dezvolta afecțiuni de alimentație, precum anorexia. (WSJ)

6. Microsoft și Uber ies din Internet Association, grupul de lobby al companiilor de internet și tehnologie. IA, care are aproape 40 de membri, speră ca cele două companii să revină, în viitor. (Axios)

7. Peste 488,000 de oameni au descărcat portofelul electronic pentru moneda digitală eNaira, lansată de banca centrală din Nigeria. S-au înscris pentru folosirea acesteia în jur de 78.000 de comercianți din peste 160 de țări. (Bloomberg)

8. Un grup de hackeri a atacat în jur de 20 de site-uri de știri, inclusiv Middle East Eye din Marea Britanie, site-uri care scriu despre Orientul Mijlociu și sunt critice la adresa Arabiei Saudite și a altor țări din regiune. Hackerii au introdus malware pe serverele site-urilor pentru a infecta și descuraja cititorii. (Vice)

9. GitHub a rezolvat mai multe probleme grave de securitate ale managerului de pachete JavaScript, npm. Una dintre acestea permitea atacatorilor să treacă de autentificare și să publice versiuni noi pentru orice pachet. (Bleeping Computer)

10. China le cere companiilor de stat să oprească minarea criptomonedelor. Autoritățile avertizează că, în caz contrar, ar putea crește prețul energiei pentru companiile care ignoră interdicția. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Au apărut primele review-uri la noile iPhone-uri – Cronica de Tehnologie
Valve: Timpul alocat jocurilor de PC a crescut în 2020 cu 50% – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău