SUA au deschis o investigație oficială a sistemului Autopilot de pe autoturismele Tesla – Cronica de Tehnologie

1. T-Mobile a confirmat că hackerii i-au accesat sistemele. Compania americană a aflat de incident abia după ce datele personale a peste 100 de milioane de abonați au fost scoase la vânzare pe un forum de pe dark web. (Vice)

2. SUA au deschis o investigație oficială a sistemului Autopilot de pe autoturismele Tesla, care vizează 765.000 de mașini vândute începând cu modelul din 2014. Investigatorii suspectează că sistemul automat nu identifică autovehiculele de urgență staționate. (AP)

3. Intel va intra pe piața plăcilor video de anul viitor, cu un prim brand de soluții grafice (hardware, software și servicii) care poartă numele de cod Alchemist. Viitoarele plăci video vor oferi majoritatea funcțiilor grafice moderne, inclusiv supersampling bazat pe AI, similar cu ceea ce oferă deja Nvidia. (Profit.ro)

4. Roblox cumpără Guilded, o soluție de comunicare pentru gaming, similară cu Discord. Funcțiile de comunicare text și audio oferite din Guilded pot fi organizate în jurul evenimentelor, pe calendar, ceea ce folosește gamingului competitiv. (TechCrunch)

5. Facebook și Google vor contribui la instalarea unui cablu submarin de internet, care va face legătura între Japonia, Singapore, Taiwan, Guam, Philippine și Indonesia. Acesta va îmbunătăți conectivitatea din regiunea Asia-Pacific începând cu 2024. (Bloomberg)

6. Tinder va lansa la nivel global funcția ID Verification, care cere utilizatorilor să adauge copii ale propriilor acte de identitate. Aceasta va fi opțională, cel puțin la început, cu excepția țărilor în care verificarea identității este cerută prin lege. (The Verge)

7. Guvernul din China a preluat o cotă parte din entitatea chineză a ByteDance, pentru mai mult control asupra gigantului chinez. Încă din aprilie, statul chinez are și un membru în consiliul director al companiei. (The Information)

8. O bază de date cu 1,9 milioane de persoane aflate sub supraveghere în legătură cu terorismul a fost expusă online și indexată de motoarele de căutare. Baza de date, care conținea inclusiv înregistrări cu persoane care nu au voie să zboare cu avionul, a fost disponibilă vreme de trei săptămâni, până când Department of Homeland Security a scos serverul offline. (The Verge)

9. Cercetătorii elvețieni susțin că au doborât recordul de exactitate pentru calcularea numărului Pi. Cu ajutorul unui supercomputer, aceștia au avut nevoie de 108 zile și 9 ore pentru a calcula 62,8 trilioane de cifre din cadrul constantei. (Phys)

10. LG Energy Solution a semnat un acord pe 6 ani cu o companie australiană, pentru minarea cobaltului și a nichelului. Din 2024, LG Energy va primi 71.000 de tone de nichel și 7.000 de tone de cobalt, suficient pentru construirea bateriilor a 1,3 milioane de automobile electrice cu o autonomie de aproximativ 500 de kilometri per alimentare. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Bahamas devine prima țară ce are o monedă națională digitală ce poate fi folosită de proprii cetățeni ca alternativă la moneda tradițională – Cronica de Tehnologie
Apple lucrează la un motor de căutare ca alternativă la Google – Cronica de Tehnologie