Suntem primii în UE la folosirea rețelelor sociale – Cronica dimineții

1. România se află ultimul loc în UE în ceea ce priveşte serviciile publice digitale și este mult sub media UE în ceea ce priveşte nivelul competenţelor digitale. Țara noastră are cel mai scăzut nivel de utilizare a serviciilor de internet (servicii bancare, cumpărături, muzică), deşi se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor sociale. Datele apar în Raportul privind Indicele economiei şi societăţii digitale publicat de Comisia Europeană.

2. Jurnalista Diana Oncioiu, care lucrează pentru proiectul Dela0.ro, dar și pentru seria de investigații “Să fie lumină”, a fost amenințată telefonic, de pe un număr ascuns, că i se va „rupe capul” dacă mai continuă să documenteze afacerile Bisericii. Anunțul a fost făcut chiar de echipa de jurnaliști care se ocupă de proiectul Să fie lumină, pe pagina lor de Facebook. (Paginademedia)

3. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat, la Antena 3, că nu există vreun plan de reduceri de salarii și pensii, iar la Finanțe scopul este acela de majorare a salariilor, dar menținerea aceluiași buget de cheltuieli. (Hotnews)

4. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus din nou că nu se consideră vinovat de cozile uriașe de la alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai și spune că nu trebuie să-și dea demisia. A repetat acest lucru și când a fost confruntat de reprezentantul unui ONG care a lansat o petiţie pentru demiterea sa. S-au strâns peste 120.000 de semnături, mai ales din diaspora: “Da, absolut deloc nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!”. (Digi24)

5. Procentul populației conectate la internet, worldwide, s-a dublat în ultimii 10 ani, de la 24% în 2009, la 51% anul acesta. Datele apar în ultimul raport realizat de Mary Meeker. (Link)

6. Examenul de bacalaureat continuă astăzi și mâine cu proba competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, 135.655 de absolvenţi de liceu fiind înscrişi pentru sesiunea iunie-iulie 2019. (News.ro)

7. Ministerul Finanțelor a propus Guvernului să modifice Codul Fiscal astfel încât TVA din contractele de leasing să fie colectată integral la momentul punerii bunului la dispoziția utilizatorului și nu așa cum se practică la momentul acesta în România, la fiecare tranșă în parte. (Profit.ro)

8. Fostul vicepreședinte american Joe Biden l-ar învinge pe Donald Trump în alegerile prezidențiale de anul viitor. Conform unui sondaj, Biden ar obține 53% din voturi, în timp ce Trump ar avea 40%. (TheHill)

9. Foxconn a anunțat că are capacitatea de a fabrica produsele Apple în afara Chinei, dacă tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China vor escalada. (Bloomberg)

10. Disney a publicat trailerul pentru “Frozen 2”. Animația va avea premiera pe 22 noiembrie. (Link trailer)

Fotografia dimineții – Ministrul român de finanțe, Eugen Teodorovici, își aranjează părul în timp ce șefa FMI, Christine Lagarde, își face “intrarea” pentru poza de grup de la finalul reuniunii G20, a miniștrilor de finanțe:

Ți-ar mai putea plăcea
Simona Halep joacă, de la 6.30, semifinala de la Australian Open – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Continuă protestele la Belgrad, Budapesta si Paris

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău