Surface Duo 2 este noul smartphone cu Android și două ecrane al Microsoft – Cronica de Tehnologie

1. Actualul CTO de la Facebook, Mike Schroepfer, va părăsi compania anul viitor, dar va lucra în continuare cu Facebook din rolul de consilier part-time. Locul său în cadrul companiei va fi luat de Andrew Bosworth, care a supervizat în ultima vreme acțiunile Facebook pe zona de VR și AR. (Bloomberg)

2. Microsoft a anunțat un înlocuitor pentru Surface Book, care se numește Surface Laptop Studio și vine cu un nou design. Laptopul, cu care Microsoft se laudă că este cel mai puternic pe l-a construit vreodată, are o balama pe spatele ecranului de 14,4 inch, care permite plierea acestuia pe tastatură. Disponibil din 5 octombrie, Surface Laptop Studio va costa de la $1.600. (The Verge)

3. Noul iPad Mini este apreciat din majoritatea punctelor de vedere, inclusiv putere de procesare și camere foto. I se reproșează, în schimb, prețul (de la $499), dimensiunea ecranului (apreciere strict subiectivă) și lipsa unor tastaturi externe. (Cnet, Review)

4. iPad 2021, versiunea entry-level, punctează bine la capitolele performanță autonomie, ecran și preț (de la $329). În schimb, designul, neschimbat de mulți ani, este considerat “plictisitor”. (Gizmodo)

5. Surface Duo 2 (de la $1.500) este noul smartphone cu Android și două ecrane al Microsoft. Ecranele, care au fiecare câte 5,8 inch, ajung să compună un display de 8,3 inch când sunt aduse împreună. Spre deosebire de primul model din serie, Surface Duo 2 folosește un sistem foto modern, compus din trei camere foto de 12MP. (News.ro)

6. Microsoft a prezentat Surface Go 3, dispozitiv identic cu modelul anterior, care păstrează același ecran de 10,5 inch, dar dispune de procesoare Intel noi, despre care Microsoft spune că aduc un spor de performanță de 60%. Acesta va rula Windows 11 și va costa de la $400. (The Verge)

7. Lituania le recomandă cetățenilor săi să nu mai cumpere telefoane produse de companiile chinezești, după ce a descoperit funcții de cenzură, care pot fi activate de la distanță, pe smartphone-urile Xiaomi. Oficialii guvernamentali spun că telefoanele Xiaomi pot cenzura anumite fraze în limba chineză, precum „Tibet liber” sau „Trăiască independența Taiwanului”. (Reuters)

8. Robinhood lucrează la o funcție de portofel electronic, care va putea fi testată de un număr limitat de utilizatori începând cu luna viitoare. Investitorii vor putea folosi portofelele pentru a stoca, schimba și tranzacționa modele virtuale. (CNBC)

9. VMware își îndeamnă clienții să actualizeze de urgență soluțiile vSphere și vCenter. Compania de virtualizare a lansat un patch care rezolvă o vulnerabilitate pe care un atacator o poate folosi pentru a rula cod pe vCenter Server, prin upload-ul unui anumit fișier. (The Register)

10. Comcast a prezentat XiOne, primul dispozitiv de streaming al companiei disponibil la nivel global. Abonații Sky din țări precum Italia și Germania îl pot folosi pentru a recepționa serviciile video prin internet. Până la finele anului, Comcast este așteptat să-și lanseze și propriul brand de televizoare. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple evaluează săptămâna aceasta ecrane OLED pentru producția în masă a modelului standard din seria iPhone 14 – Cronica de Tehnologie
Primul medicament creat exclusiv de inteligența artificială a intrat în faza testelor clinice – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău