Tarom introduce zboruri din București spre New York și Miami – Cronica de Turism

1. Tarom a introdus zboruri zilnice spre Statele Unite pe rutele București – New York și București – Miami cu escală în Madrid sau Roma. Zborurile sunt operate prin intermediul unor parteneriate cu companiile aeriene Air Europa și ITA Airways. În luna februarie, prețurile biletelor dus-întors încep de la 608 euro pentru New York și 785 de euro pentru Miami și includ bagaj de mână și bagaj de cală. (Tarom)

2. Operatorul low-cost Wizz Air a anulat peste 20 de rute aeriene spre și dinspre șase orașe din România, care nu vor mai fi disponibile începând din sezonul de vară care va începe la finalul lunii martie, potrivit unei analize realizate de publicația BoardingPass. Pe lista rutelor anulate se află, printre altele, rutele din București spre Luxemburg și Jeddah (Arabia Saudită), din Cluj-Napoca spre Viena, Berlin, Lyon, Liverpool și Birmingham, din Timișoara spre Frankfurt sau din Iași spre Santorini (Grecia). (Boardong Pass)

3. Wizz Air a lansat zboruri speciale din București și Cluj-Napoca pentru cele trei meciuri pe care le va juca naționala de fotbal a României la Euro 2024. Compania va oferi zboruri din cele două orașe spre Munchen în 17 iunie, spre Koln în 22 iunie și spre Frankfurt în 26 iunie. Prețurile pentru zboruri sunt fixe: 899 lei pentru zborurile de plecare din România și 179 euro pentru zborurile de întoarcere. (Traveling Mag)

4. Mai multe trenuri internaționale operate de CFR Călători vor fi anulate în perioada 25-31 martie din cauza unor lucrări. Printre ele se numără trenurile București – Viena care vor fi anulate pe distanța București – Arad și trenurile București – Budapesta care vor fi anulate pe distanța Sibiu – Budapesta. (Club Feroviar)

5. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează că cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt blocate începând din 6 februarie din cauza unor proteste ale agricultorilor bulgari. Este vorba despre punctele de trecere Giurgiu – Ruse, Vidin – Calafat, Silistra – Ostrov Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche. (Hotnews)

6. Franța va elimina scutirile fiscale de care beneficiază în prezent proprietarii care oferă locuințele spre închiriere prin platforme precum Booking sau Airbnb. Decizia vine ca urmare a faptului că numărul de apartamente disponibile pentru închiriere pe termen lung s-a înjumătățit în ultimul an, ceea ce limitează opțiunile locuitorilor. (Profit)

7. Statele europene au ajuns la un acord prin care timpii de așteptare la controalele temporare de frontieră introduse în spațiul Schengen să fie diminuate în urma schimbărilor unor proceduri legale. (Schengen Visa Info)

8. Wizz Air a solicitat aprobările necesare pentru a opera zboruri din București și Cluj-Napoca spre Istanbul. În cazul în care va primi aprobările, zborurile ar putea începe în luna martie 2024. (Boarding Pass)

9. Mai mulți turiști care au călătorit recent în Zanzibar au încetat din viață după revenirea în țară în urma unor infecții cu malarie. Ministerul Sănătății a anunțat că până acum au fost identificate 14 cazuri de malarie începând din luna noiembrie, iar două persoane au murit în ultimele zile. (Euronews)

10. Travelator propune o vacanță în Sicilia pentru 126 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Ryansair pentru 52 de euro și 4 nopți de cazare în cameră dublă la Casa sofi’ pentru 149 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 6-10 martie. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Autoritățile nu au decis cum vor călători minorii după intrarea României în Air Schengen – Cronica de Turism
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism