Tesco a expus zeci de milioane de imagini cu numerele de înmatriculare ale mașinilor care i-au folosit parcarea – Cronică de Tehnologie

1. Moneda virtuală Libra a celor de la Facebook ar putea fi calculată procentual pe baza următoarelor valute: 50% dolarul american, 18% euro, 14% yen, 11% lira sterlină și 7% dolarul din Singapore. (Reuters)

2. Facebook a cumpărat Servicefriend, un startup care construiește boți bazați pe inteligență artificială pentru serviciile de chat. Este posibil ca Facebook să construiască o rețea de boți pentru serviciul de clienți al viitorului portofel digital Calibra. (TechCrunch)

3. YouTube renunță la intenția de a schimba sistemul de verificare a profilurilor și acordarea badge-urilor aferente. Cu doar o zi înainte, YouTube anunțase că va înăspri sistemul și că unii dintre creatorii de conținut ar putea rămâne fără badge-urile primite anterior. (Variety)

4. Atacurile cibernetice au devenit principala preocupare a șefilor de companii, acest aspect fiind considerat acum mai important inclusiv decât nesiguranța economică și acțiunile care afectează brandul. Asta conform unui sondaj realizat de Microsoft și Marsh la care au participat peste 1.500 de executivi. (ZDNet)

5. Supermarketul britanic Tesco și-a oprit aplicația pentru parcare după aceasta a expus zeci de milioane de imagini cu numerele de înmatriculare realizate de sistemul automatizat de recunoaștere. (The Register)

6. Samsung a publicat un ghid video de “folosire cu grijă” a primului său smartphone pliabil, Galaxy Fold. Clipul, care se dorește a fi o reclamă ce se amestecă sfaturi de utilizare, nu face decât să întărească ideea că Fold rămâne un dispozitiv fragil, chiar și după reparațiile făcute de producător. (9to5google)

7. Mai mulți membri ai consiliului de administrare WeWork ar încerca să-l înlăture pe Adam Neumann de la conducerea companiei. Printre aceștia s-ar număra și reprezentanții celui mai important investitor, SoftBank. (WSJ)

8. iPhone 11 are un nou sistem prin care Apple încearcă să limiteze impactul negativ al degradării în timp a bateriei asupra performanței telefoanelor. Chiar și așa, pe măsură ce bateria își pierde din eficiență, utilizatorii vor observa timpi mai mari de lansare a aplicațiilor, FPS redus în jocuri, viteză de transfer mai mică, volum și luminozitate reduse.(9to5mac)

9. TiVo va afișa reclame înaintea înregistrărilor DVR. Acestea vor fi vizibile inclusiv pentru cei care au achiziționat un abonament pe viață, dar vor avea opțiune de skip din prima secundă. (The Verge)

10. Un tribunal francez a decis că interdicția de revânzare a jocurilor impusă de Steam contravine legislației europene. Prin urmare, clienții vor putea să vândă jocurile digitale la fel cum o fac în cazul jocurilor stocate pe un mediu fizic. (Polygon)

Ți-ar mai putea plăcea
California va deveni primul stat american care interzice poliției să folosească recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău