Teste: Mașinile autonome cu tehnologie Apple au acoperit anul trecut 727.423 km – Cronica de Tehnologie

1. Apple a extins testele tehnologiilor sale autonome în ultimii doi ani, dar este, încă, departe de companii precum Waymo. Mașinile autonome cu tehnologie Apple au acoperit anul trecut 452.000 mile (727.423 km), adică de aproape patru ori mai mult decât în 2022 și de 30 de ori mai mult decât în 2021. (Wired)

2. „Disecarea” căștii Vision Pro arată un produs extrem de ambițios, care reușește că integreze puterea de procesare a unui laptop „într-un computer pe care ți-l pui pe față”. Curioasă este decizia folosirii unui ecran mare, greu și de rezoluție redusă pentru EyeSight. Iar pentru a se asigura că acumulatorul USB-C nu poate fi schimbat pur și simplu, Apple a folosit un masiv conector proprietar Lightning. (iFixit)

3. Infrastructura cloud s-a bucurat de cea mai mare creștere în ultimul trimestru. Grație push-ului pe AI generativ, acest sector a câștigat $74 de miliarde în ultimul trimestru al anului trecut, cu $5.6 miliarde mai mult decât în trimestrul anterior. (TechCrunch)

4. Un angajat al departamentului financiar dintr-o multinațională a fost păcălit, pe baza unui deepfake, să facă o plată de $25 de milioane. Toți ceilalți participanți la apelul video erau falși, dar semănau foarte bine cu colegii acestuia și aveau inclusiv vocile foarte bine reproduse. (CNN)

5. Google Search va elimina funcția cache. Deja link-urile pentru paginile arhivate au dispărut și, în curând, nu vor mai putea fi folosiți nici operatorii speciali (cache:domain.com). (Profit.ro)

6. Și prin prisma prețurilor, Galaxy S24 ($800) și Galaxy S24 Plus ($1,000) sunt considerate opțiuni mai bune decât versiunea Ultra, care s-a scumpit anul acesta. Update-urile de sistem timp de șapte ani și calitatea ecranului sunt cotate drept punctele forte ale acestora, în timp ce software-ul Samsung și funcțiile de AI puteau fi mai bune. (The Verge, review)

7. Geely a lansat până acum 11 sateliți pe orbita joasă a Pământului, care vor fi folosiți de mașinile autonome. Producătorul auto chinez speră să ajungă la 72 de astfel de sateliți până în 2025, urmărind să creeze o constelație de 240 de sateliți. (Reuters)

8. Poliția din Statele Unite apelează la soluții software bazate pe AI pentru a analiza înregistrările camerelor video montate pe corpul polițiștilor. Soluția a fost aleasă pentru a putea procesa milioanele de ore de filmări realizate de-a lungul ultimului deceniu. (ProPublica)

9. Apple ar fi pe punctul de a achiziționa Brighter AI, un startup german specializat în anonimizarea datelor generate de identificarea facială și a plăcuțelor de înmatriculare. Tehnologia ar putea fi folosită pentru a crește nivelul de intimitate oferit de noua cască Vision Pro. (9to5mac)

10. Hackerii au accesat rețeaua AnyDesk și au furat codul sursă și cheile de semnare a codului. Compania, care vinde software de acces remote pentru companii, spune că nu a fost vorba de un atac cu ransomware și dă asigurări că software-ul său poate fi folosit în siguranță. (BleepingComputer)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp va funcționa pe mai multe dispozitive simultan, care vor rula autonom – Cronica de Tehnologie
Cel puțin unul din iPhone-urile de anul acesta va avea un sistem foto 3D pe spate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău