„The Lion King” e premiera săptămânii – Cronica de Divertisment

1. „The Lion King” („Regele Leu”) este cea mai importantă premieră a săptămânii în cinematografele din România. Filmul este remake live-action al producției cu același nume din 1994, în care Disney ne poartă într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde se naște un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa, și își asumă rolul de viitor conducător. Însă nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu. (IMDB)

2. O altă premieră interesantă este „Anna”. Acțiunea se desfășoară în Moscova anilor 1980, acolo unde Anna este o femeie căreia i se oferă ocazia de a lucra pentru KGB, sub aripa Olgăi (Helen Mirren), o femeie neîndurătoare. Curând descoperă că ea însăși este o asasină nemiloasă, în timp ce lucrează sub acoperire ca fotomodel. (IMDB)

3. Între timp, Doubles Vies (Vieți duble) este un film franțuzesc în care un scriitor controversat folosește propriile aventuri amoroase drept materie primă pentru noul său roman de senzație. Problemele apar când soția editorului, o actriță a cărei carieră pare împotmolită într-un serial TV polițist, intervine împotriva acestui plan. (IMDB)

4. Vineri, 19 iulie, are loc premiera sezonului 3 al serialului La Casa de Papel (Fabrica de bani). Producția spaniolă a devenit cel mai popular serial într-o altă limbă decât engleză pe platforma de streaming Netflix. Noul sezon are în centrul atenției tot un jaf, însă de data aceasta cu un puternic mesaj politic. (Netflix)

5. Seria El Pionero (Pionierul) a avut recent premiera pe platforma de streaming HBO GO. Seria spune povestea lui Jesús Gil, care a fost primarul orașului Marbella, pe care l-a transformat într-o destinație de vacanță trendy. Ulterior, în calitate de președinte al clubului de fotbal Atlético Madrid, influența sa a captivat întreaga națiune, iar puterea dobândită l-a transformat într-un personaj de legendă. (HBO GO)

6. În perioada 6 iulie – 15 octombrie, Romexpo găzduiește expoziția Space Adventure, care include copii ale rachetelor și capsulelor spațiale, sute de piese și obiecte din misiuni NASA și care au aparțin astronauților, dar și simulatoare în care îți poți testa abilitățile de pilot de navă spațială. Prețul biletelor este de 55 de lei de miercuri până vineri și de 65 de lei pentru sâmbătă și duminică. (ExpozitieSpatiala)

7. Trupa Bon Jovi va susține duminică, 21 iulie, un concert în Piața Constituției din București. Trupa va cânta în formula Jon Bon Jovi (voce și chitara), David Bryan (clapa), Tico Torres (baterie), Hugh McDonald (basist), John Shanks (co-producator & co-compozitor), Phil X (chitarist). Biletele costă între 230 lei și 600 de lei. (IaBilet)

8. În perioada 18-20 iulie, în Mamaia are loc o expoziție-manifest pentru salvarea Palatului Reginei Maria din stațiune. Palatul Regal din stațiunea Mamaia a fost construit la inițiativa Reginei Maria între 1924-1926, însă statul român l-a vândut ilegal în 2003, iar construcția a fost transformată ulterior în club de noapte. Ulterior, curtea palatului, cu o suprafață de 1.5 hectare, a fost de asemenea vândută ilegal în 2004. (G4Media)

9. În perioada 19-21 iulie va avea loc evenimentul de gastronomie asiatică Asian Food Fest în Parcul Titan din București. Iubitorii de arome exotice se pot delecta cu ramen, creveți tempura, înghețată cu matcha și cu bubble waffles – street food în stil japonez, bulgogi și kimchi coreean, pachețele de primăvară și colțunași chinezești, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze. Intrarea publicului este liberă. (InfoMusic)

10. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la Aselenizare, București Mall organizează sâmbătă, 20 iulie, un eveniment special pe acoperișul clădirii în care astronomul Cătălin Beldea va prezenta detalii inedite despre primul pas al omului pe Lună și va explica în detaliu meseria de vânător de eclipse. Evenimentul are loc începând cu ora 21:00, iar de la ora 21:30 astronomul va face observații astronomice la 3 telescoape. (Facebook)

Fotografia ediției: Posterul pentru „The Lion King”:

Ți-ar mai putea plăcea
Festivalul TIFF Oradea are loc în acest weekend – Cronica de Divertisment 128
20 dintre cele 23 de filme din universul Universul Cinematic Marvel pot fi vizionate pe HBO Go – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău