Timișoara, cea mai accesibilă destinație din lume pentru un city-break – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Wizz Air va introduce zboruri pe ruta București – Salonic (Grecia) începând din 30 octombrie. Pe parcursul sezonului de iarnă, zborurile vor avea loc în zilele de luni și vineri, iar în sezonul de vară de anul viitor vor avea loc în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă. Prețurile biletelor încep de la 99 lei pe segment. (Traveling Mag)

2. Ministerul Transporturilor susține că Tarom va introduce zboruri pe ruta Timișoara – Istanbul, în timp ce AnadoluJet, compania low-cost deținută de Turkish Airlines, ar urma să introducă zboruri pe ruta București – Istanbul, dar pe aeroportul secundar Sabiha Gokcen (SAW). Pentru moment nu este clar când ar urma să înceapă operarea acestor zboruri. (Boarding Pass)

3. Compania aeriană SunExpress Airlines va relua zborurile pe ruta București – Antalya (Turcia) începând din 6 mai 2024, cu o frecvență de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și duminică. Biletele nu au fost puse încă în vânzare. (Boarding Pass)

4. Timișoara este cea mai accesibilă destinație din lume pentru un city-break în 2023, potrivit unui clasament realizat de start-up-ul american Bounce. Clasamentul ia în calcul cheltuielile turiștilor cu cazarea, transportul local și mesele la restaurant și plasează Timișoara pe primul loc înainte de Buenos Aires (Argentina) și Baku (Azerbaidjan). (Profit)

5. Reprezentanții Administrației Naționale Apele Române (ANAR) au ales proiectul câștigător pentru amenajarea plajei din Mamaia. Oficialii ANAR afirmă că proiectul va asigura acces pentru persoanele cu dizabilități, locuri de joacă pentru copii, puncte de prim-ajutor și spații speciale de acces pentru echipele de intervenție. (Profit)

Bonus. Republica Dominicană a înregistrat cea mai bună lună august din istorie din punct de vedere al numărului de turiști, cu 782.000 de turiști. De la începutul anului, țară a primit peste 7 milioane de turiști, dintre care 1,5 milioane au sosit cu vase de croazieră. (CruiseHive)

6. Travelator propune o vacanță de o săptămână la Madeira pentru 309 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 132 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Murças 74 – Studio Apartments pentru 253 de euro. (Travelator)

7. Numărul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 5% în luna august comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 2,44 la 2,56 milioane. Aeroportul Henri Coandă din București a fost tranzitat de 1,46 milioane de pasageri și este urmat la mare distanță de Cluj-Napoca (356.000) și Iași (249.000). (T2T)

8. Franța va căuta sprijin din partea altor state din Uniunea Europeană pentru a impune prețuri minime la zboruri în Europa cu scopul de a reduce contribuția sectorului aviatic la încălzirea globală. Oficialii Ryanair consideră că acest lucru va fi imposibil de implementat din punct de vedere politic, întrucât ar însemna că persoanele cu venituri mici nu vor avea libertatea de a călători cu avionul. (Reuters, Reuters)

9. New York a introdus restricții severe pentru serviciile de cazare pe termen scurt oferite de persoane private pe platforme precum Airbnb sau Booking. Astfel, persoanele care doresc să-și închirieze locuințele pe termen mai scurt de 30 de zile sunt obligate să se înregistreze la primărie, să accepte cel mult doi turiști în locuință și să locuiască împreună cu turiștii. Proprietarii care nu respectă noua lege vor fi amendați cu 5.000 de dolari, în timp ce platformele primesc o amendă simbolică de 1.500 de dolari. Potrivit companiei de analiză de date AirDNA, numărul cazărilor disponibile în New York a scăzut cu 77% după implementarea legii, de la 21.800 la numai 4.600. (Lonely Planet)

10. Grecia a obținut venituri de 10,3 miliarde de euro din turism în primele șapte luni ale anului, în creștere cu 13% comparativ cu perioada similară din 2019, un nivel record în istoria țării. Autoritățile se așteaptă la depășirea pragului de 20 de miliarde de euro la nivelul întregului an, pe fondul numeroaselor rezervări pentru toamna care provin în special din Germania și Marea Britanie. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Valabilitatea certificatelor de vaccinare, prelungită până în 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
Telegondola Sinaia a anunțat prețurile pentru noul sezon de schi – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău