Toate lansările anunțate de Apple aseară – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat Watch Series 6 ($399), cu abilitatea de a analiza în 15 secunde nivelul de oxigen din sânge, prin măsurarea reflexiei luminii roșii și infraroșii. Compania americană spune că noul procesor, S6, va fi cu 20% mai rapid decât modelul anterior. Series 6 este primul ceas Apple dotat cu noul cip de localizare U1, despre care Apple a evitat să vorbească. A mai fost lansat și Watch SE ($279). (Profit.ro)

2. iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 și tvOS 14 vor fi disponibile începând de astăzi, a anunțat Apple, care a sărit peste ultimul build GM, ce trebuia să preceadă versiunea finală. De regulă, noile update-uri devin vizibile și pot fi instalate după ora 20, ora României. (Profit.ro)

3. Două noi iPad-uri au fost prezentate de Apple în cadrul evenimentului Time Flies de marți seara. iPad Air ($599) beneficiază de ceea ce Apple numește primul SIP construit pe 5 nm și are sistemul Touch ID integrat în butonul power. Cea de-a doua tabletă nouă, iPad (8th gen.) diferă de versiunea anterioară prin SIP-ul A12. Aceasta va costa $329. (Profit.ro)

4. Waze anunță mai multe facilități interesante, care vor deveni disponibile treptat în perioada următoare. Printre acestea se numără alertele proactive privind aglomerarea traficului, recomandările de călătorii pe baza istoricului de navigare și indicații pentru încadrarea pe banda corectă în funcție de manevrele care urmează. (VentureBeat)

5. Apple a anunțat Apple One, un pachet care grupează mai multe servicii ale companiei într-un singur abonament lunar. Vor exista 3 versiuni, cu o componență diferită, care vor costa între $15 și $30 pe lună. Apple One a atras deja criticile Spotify, care cere investigarea Apple pentru comportament anticoncurențial. (Profit.ro)

6. Apple a anunțat Fitness Plus, un serviciu care oferă acces la clase de fitness și afișează în timp real măsurătorile exercițiilor. Fitness Plus costă $10 pe lună sau $80 pe an, dar este inclus și în cea mai scumpă versiune a pachetului Apple One. (9to5mac)

7. Google a anunțat un pachet de soluții hardware pentru Meet, dedicat sălilor de conferințe. Pentru $2,699 sau mai mult, în pachet se vor regăsi o cameră inteligentă, un Smart Audio Bar, o telecomandă și altele. (The Verge)

8. Mai multe personalități, printre care Sacha Baron Cohen, Kim Kardashian, Katy Perry, Jennifer Lawrence, Judd Apatow, Ashton Kutcher, Amy Schumer, Sarah Silverman, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio și Michael Jordan se alătură campaniei #StopHateForProfit. Aceștia își vor “îngheța” conturile de Instagram și Facebook pentru 24 de ore. (Axios)

9. Spotify va lista evenimentele virtuale organizate prin Songkick și Ticketmaster în cadrul aplicației, atât în pagina de profil a artiștilor, cât și în secțiunea de concerte. Câtă vreme evenimentele sunt organizate prin intermediul unuia dintre cele două servicii, Spotify va face trimiteri către orice platformă de video, inclusiv Twitch și YouTube. (Billboard)

10. Amazon lansează magazine de lux disponibile membrilor Prime din Statele Unite pe bază de invitație. Primul brand partener afișat în aplicația Amazon mobilă este Oscar de la Renta. (Vogue)

Ți-ar mai putea plăcea
Netflix cu reclame va fi disponibil din 3 noiembrie în 12 țări, nu și în România – Cronica de Tehnologie
SUA au adăugat NSO Group pe lista companiilor interzise, care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău