Toate noutățile prezentate de Apple la evenimentul de ieri – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat o nouă serie de iPhone-uri, compusă din trei modele: iPhone 11 ($699), iPhone 11 Pro ($999) și iPhone 11 Pro Max ($1099). iPhone 11 are un ecran LCD de 6,1 inch și două camere foto. Modelele Pro au ecrane OLED de 5,8 inch respectiv 6,5 inch și trei camere foto. Toate cele trei modele au la bază chipset-ul A13 Bionic și pot face zoom optic 2X. De notat că iPhone 11 este mai ieftin cu $50 decât iPhone XR, pe care-l înlocuiește. (Profit.ro)

2. Apple a prezentat Watch Series 5, cu always-on display. Ecranul ceasului stă tot timpul aprins, dar cu o luminozitate limitată ce este adusă la normal doar atunci când utilizatorul se uită la el. Noul smartwatch, care integrează un compas și are același design ca modelul anterior, va costa începând cu $399 și va fi disponibil din 20 septembrie. (Profit.ro)

3. Apple Arcade va fi disponibil din 19 septembrie în peste 150 de țări și va costa $4,99 pe lună. Acesta va include peste 100 de jocuri, va avea o secțiune specială în App Store și va oferi o lună gratuită. (Profit.ro)

4. Apple TV+ va costa $4.99 dolari și va fi disponibil în peste 100 de țări de la 1 noiembrie. Serviciul de streaming al celor de la Apple nu va conține reclame, va avea suport 4K, HDR/Dolby Vision, Dolby Atmos și va permite utilizatorilor să descarce conținutul pentru a-l viziona offline. Apple TV+ va fi disponibil gratuit vreme de 1 an celor care cumpără un iPhone, iPad, Apple TV sau Mac. (Profit.ro)

5. Apple a lansat un înlocuitor pentru modelul entry-level de iPad, care va costa de la $329 și va fi disponibilă începând cu 30 septembrie. Noua tabletă are un ecran de 10,2 inch și un șasiu construit în întregime din aluminiu reciclabil. Apple a folosit același design ca la versiunea anterioară, însă noua tabletă suportă Apple Pencil și Smart Keyboard. (Profit.ro)

6. Apple a prezentat Apple Research, o aplicație prin care utilizatorii de iPhone și Apple Watch pot trimite datele personale privind sănătatea unor organizații care le pot folosi pentru studii, precum World Health Organization și diverse spitale și universității. (VentureBeat)

7. iOS 13 va putea fi instalat din 19 septembrie. iPadOS 13 va fi disponibil din 30 septembrie, odată cu noul model de iPad. macOS Catalina va fi lansat cândva în octombrie. (Profit.ro)

8. În cadrul unei investigații la nivel național condusă de procurorul general al statului Texas lui Google i se cere să furnizeze mai multe informații colectate de divizia sa de advertising, însoțite de explicații detaliate. (Bloomberg)

9. Șefii a 51 de companii de tehnologie din Statele Unite, printre care Amazon, AT&T, Dell, IBM, SAP și Salesforce, au semnat o scrisoare prin care cer adoptarea unei legi federale privind intimitatea datelor. (ZDNet)

10. Rețeaua socială pentru vecini Nextdoor a primit o finanțare de $170 milioane. Nextdoor era evaluată în luna mai la $2,1 miliarde și vrea să-și dubleze valoarea veniturilor anul acesta. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook și PayPal investesc în Gojek, o companie de ride-hailing și plăți digitale din Indonezia – Cronica de Tehnologie
Tesla amână livrările pentru Cybertruck pe anul viitor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău