Trezoreria SUA vrea reguli mai stricte pentru criptomonede. Orice tranzacție mai mare de $10.000 va trebui declarată la IRS – Cronica de Tehnologie

1. CNA Financial, una dintre cele mai mari companii de asigurări din SUA, a plătit hackerilor o recompensă de $40 de milioane pentru a redobândi accesul la propria rețea, în urma unui atac cu ransomware. Decizia a venit pe finalul lunii martie, la două săptămâni după pierderea accesului. (Bloomberg)

2. Angajații Apple îi cer șefului companiei, Tim Cook, să condamne violențele împotriva palestinienilor. În scrisoarea semnată de aproape 1.000 de persoane, la inițiativa Apple Muslim Association, șefului Apple i se cere să spună că “milioane de palestinieni suferă acum sub o ocupație ilegală”. (The Verge)

3. Trezoreria SUA vrea reguli mai stricte pentru criptomonede, din cauză că acestea facilitează activități ilegale și sunt mai greu de urmărit. Conform unei viitoare prevederi, orice tranzacție mai mare de $10.000 va trebui declarată la IRS. (CNBC)

4. Twitter reia programul de verificare, după ce l-a suspendat în noiembrie 2017, când a fost criticat pentru criteriile folosite. Se vor califica pentru verificare conturile care intră într-una din cele 6 noi categorii: guvern, companii, presă, entertainment, sport și persoane influente. (The Verge)

5. Google își va deschide primul magazin fizic la vară, în New York, un magazin care va avea trei roluri: va vinde direct produse hardware (smartphone-uri Pixel, laptopuri Pixelbook, trackere de fitness Fitbit și produse de smart home Nest), va oferi service și va fi punct de ridicare pentru comenzile online. (Google)

6. Snap a prezentat prima sa pereche de ochelarii cu funcții de realitate augmentată. Ochelarii, care nu vor fi vânduți, ci oferiți dezvoltatorilor pentru a realiza experiențe de AR, au două camere frontale, două microfoane, patru difuzoare și un touchpad pe marginea ramei, care poate fi folosit pentru schimbarea scenariilor. Autonomia nu depășește jumătate de oră. (News.ro)

7. Piesa de rezistență a noului Apple TV 4K este telecomanda, vândută și separat cu $59, care este mai grea, dar oferă o funcționalitate mai bună, în primul rând datorită controller-ului click wheel, care amintește de epoca iPod-urilor. Altfel, Apple TV 4K se mișcă mai repede decât Roku și Chromecast, dar și costă mult mai mult: $179 cu 32GB sau $199 cu 64GB. (Review, CNN)

8. Împreună cu 6 procurori generali, FTC a dat în judecată Frontier Communications, un ISP care a furnizat conexiuni DSL mai lente decât promitea. Compania este acuzată că a facturat pachete mai scumpe, promițându-le celor 1,3 milioane de clienți conexiuni mai rapide decât era capabilă să livreze. (The Hill)

9. Opera a lansat browser-ul Opera GX pe Android și iOS în variantă beta, acesta devenind primul browser de gaming pentru smartphone. La finele primului trimestru, versiune de desktop a acestuia număra peste 9 milioane de utilizatori activi lunar. Opera GX include diverse optimizări și opțiuni special pentru gaming. (Opera)

10. Spotify a realizat un parteneriat cu Storytel, în urma căruia cărțile audio ale acestui serviciu pot fi ascultate direct în Spotify. Storytel are peste 500.000 de titluri și 1,6 milioane de abonați. Un abonament Storytel (indisponibil în România) costă $20 pe lună în SUA, însă prețul variază în funcție de regiune. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a început integrarea soluției Google Meet în conturile de Gmail ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
Google investește în producătorul telefoanelor Nokia – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău