Trump anunță tarife suplimentare pentru importurile din China – Cronica dimineții

1. Președintele Trump a anunțat că Statele Unite vor impune un tarif suplimentar, de 10%, pe importurile din China, începând de luna viitoare. Decizia vine după ce negocierile dintre cele două părți au eșuat. (NBCNews). Bursa americană a scăzut, prețul petrolului a scăzut cu 8%, iar acțiunile companiilor care produc în China, inclusiv Apple, au fost afectate negativ de anunțul președintelui Trump.

2. Poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, din dispoziţia ministrului de Interne Mihai Fifor. (News.ro)

3. Coreea de Nord a efectuat trei teste cu rachete în ultima săptămână. (Axios)

4. Europarlamentarii Alianţei USR PLUS au solicitat Comisiei Europene declanşarea unui audit de urgenţă pentru sistemul 112 care să clarifice eficienţa localizării apelanţilor aflaţi în primejdie. (News.ro)

5. Persoanele condamnate pentru fapte de corupţie pot înființa societăţi comerciale, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat ieri o lege iniţiată de PSD, în acest sens. (Digi24)

6. Costul unui megawatt ora produs de panourile solare a scăzut, în ultimii 10 ani, de la $350, la sub $70. Datele sunt pentru regiunea Asia de Sud/Pacific. În India costul a ajuns anul acesta la $38. (Link)

7. După ce o dronă folosită pentru livrări s-a prăbușit la mică distanță de un grup de copii, Poșta din Elveția a decis să suspende serviciul. (Profit.ro)

8. Lyft și-a retras peste 1000 de biciclete electrice, care operau în San Francisco, după ce în ultimele zile două astfel de biciclete au luat foc, din cauza bateriilor. (TechCrunch)

9. “Nu am fost niciodată căsătorită”, a declarat o americancă de 107 ani când a fost întrebată care este secretul longevității sale. Bingo, dansul și mâncarea italiană au contribuit, de asemenea. (CBS)

10. Universitatea Craiova s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League după loviturile de departajare. Meciul a fost oprit peste 30 de minute după ce o petardă l-a lovit pe arbitru. Și FCSB s-a calificat în turul trei datorită victoriei obținute în deplasare. Deși a câștigat meciul de ieri, de la Ovidiu, Viitorul nu s-a calificat în turul următor. Detalii în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Edward Snowden își va lansa memoriile pe 17 septembrie:

Ți-ar mai putea plăcea
746.382 de persoane se află pe listele de așteptare la aproape o săptămână de la deschiderea etapei a treia a campaniei de vaccinare – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Elena Udrea și Alina Bica reținute pentru două luni în Costa Rica
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău