Turiștii români vor putea călători în Bulgaria, Franța și Italia – Cronica de Turism

1. Turiștii din Mangalia și din stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp vor plăti din acest sezon estival o taxă specială de 5 lei pe zi de persoană, care va fi achitată structurilor de cazare turistică împreună cu costul cazării. Pensionarii, persoanele cu handicap sau veteranii de război vor fi scutite de plata acestei taxe. Autoritățile susțin că banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din Mangalia și stațiunile arondate. (News.ro)

2. Bulgaria a anunțat că permite accesul turiștilor români în țară dacă aceștia sunt vaccinați și au făcut rapelul cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie sau dacă prezintă un test PCR negativ efectuat în ultimele 3 zile. Pentru moment, noile reguli sunt valabile până în 31 mai și nu este clar dacă vor fi prelungite. Regulile sunt similare cu cele care au intrat deja în vigoare în Grecia. (Digi24)

3. Franța va permite accesul în țară pentru turiștii români începând din 9 iunie, în anumite condiții: deținerea unui certificat de vaccinare sau a unui test PCR negativ. De la aceeași dată vor fi relaxate și unele restricții din țară, însă carantina de noapte nu va fi eliminată. (Airlines Travel)

Bonus: 17 state europene vor începe în 10 mai testele tehnice pentru implementarea certificatului de vaccinare, în timp ce România și alte 13 state vor demara aceste teste tehnice la sfârșitul lunii mai. Obiectivul este ca certificatul de vaccinare să intre în vigoare de la sfârșitul lunii iunie, însă până în prezent nu există un acord final dacă acest document va garanta evitarea carantinei în țara de destinație. (G4Media)

4. Italia a anunțat că va avea propriul pașaport verde de vaccinare la jumătatea lunii mai, cu o lună mai devreme decât estimarea pentru introducerea pașaportului verde la nivelul Uniunii Europene. Italienii vor să „fure” startul pentru a permite turiștilor străini să viziteze țara cât mai devreme. „A sosit momentul să vă rezervați vacanțele în Italia”, a declarat premierul Mario Draghi. (Curs de Guvernare)

5. Comisia Europeană recomandă statelor membre să accepte turiști străini din afara Uniunii, în cazul în care aceștia sunt vaccinați sau provin dintr-o țară cu “o evoluție epidemiologică bună”. Noua regulă ar urma să fie implementată începând din luna iunie, în cazul în care va fi aprobată de toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. (Bloomberg)

6. Platforma turistică Trivago va oferi utilizatorilor acces la peste 55.000 de excursii, activități și bilete la muzee și parcuri de distracție din peste 140 de țări din întreaga lume, prin intermediul unui parteneriat cu serviciul specializat Musement deținut de agenția de turism TUI. Pentru început, noul serviciu va fi disponibil pentru excursiile și atracțiile turistice din Franța, Germania, Spania, Olanda, Marea Britanie, Rusia și Statele Unite. (Travel Weekly)

Bonus 2: Agenția de turism Eturia va dezvolta o platformă business to business de pachete și servicii dedicate agențiilor de turism. Platforma se numește TravelHubX și va permite agențiilor de turism să aibă acces la o gamă variată de oferte turistice ale agențiilor organizatoare de evenimente de turism și la ofertele disponibile din partea hotelurilor. (NewMoney)

7. Cetatea Ineului din județul Arad va fi reabilitată până în 2023 cu 5 milioane de euro provenite din fonduri europene. Construită în 1923, Cetatea Ineului a fost abandonată din anul 1996, iar autoritățile locale se așteaptă la cel puțin 5.000 de turiști în fiecare an. Cetatea se află în comuna Ineu de pe DN79A, la circa 30 de kilometri de Drumul European E671 care leagă Arad de Oradea. (Digi24)

8. Marea Britanie intenționează să “permită în anumite limite” accesul în țară pentru turiștii străini începând din 17 mai, potrivit premierului Borris Johnson. Mai multe detalii vor fi dezvăluite în cursul acestei săptămâni, însă premierul a precizat că Marea Britanie va fi “cât se poate de precaută, deși vom deschide granițele”. (TravelMole)

9. Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line va relua operațiunile din Marea Mediterană în luna septembrie. Nava de croazieră Norwegian Epic va pleca din Barcelona și va avea un itinerariu de 7 nopți în partea vestică a Mediteranei în perioada 5 septembrie – 24 octombrie. Între timp, nava Norwegian Getaway va pleca din Roma și va oferi călătorii de 10 sau 11 zile printre insulele din Grecia între 13 septembrie și 25 octombrie. (Cruise Hive)

10. Operatorul de croaziere Oceania Cruises va relua operațiunile începând din 29 august cu o croazieră care va începe în Copenhaga și va continua în Scandinavia și Europa de Vest. Toți cei până la 1250 de turiști și angajați trebuie să fie vaccinați și să se testeze împotriva Covid-19 la îmbarcare, pe lângă efectuarea unui examen medical general. (Oceania Cruises)

Ți-ar mai putea plăcea
Bulgaria a redeschis plajele, iar Tunisia și Țările de Jos relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism
Ungaria, Spania și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău