Twitter a ajutat Pentagonul să deruleze campanii externe de propagandă – Cronica de Tehnologie

1. Google și Meta vor atrage anul acesta, împreună, 48.4% din banii investiți în reclame digitale în SUA. Cu 28,8% respectiv 19,6%, cele două companii continuă trendul descendent început în 2017, când acaparau 54,7% din bani. (Axios)

2. Doar 9% dintre noii abonați Netflix din SUA au ales versiunea cu reclame, acesta fiind cel mai puțin popular abonament în luna noiembrie. 43% dintre aceștia au renunțat la versiunea premium, în vreme ce 57% sunt abonați noi ori care s-au abonat din nou. (WSJ)

3. Amazon a ajuns la o înțelegere cu Uniunea Europeană în două cazuri legate de vânzătorii terți din cadrul platformei de comerț electronic. Gigantul american a acceptat o serie de schimbări, pe care se obligă să le mențină vreme de șapte ani, scăpând astfel de eventualele amenzi. (News.ro)

4. Tehnologiile implementate în timpul pandemiei sunt acum folosite pentru supravegherea oamenilor de regimuri precum cele din China, India, Israel și Australia. Acestea sunt folosite împotriva activiștilor, a comunităților minoritare și chiar a oamenilor simpli. (AP)

5. Apple va produce anul viitor, pentru prima oară, MacBook-uri în Vietnam. În încercarea de diversificare a producției dependente de China, Apple a cerut Foxconn să înceapă să producă MacBook-uri în Vietnam încă din luna mai. (Nikkei)

6. Twitter a ajutat Pentagonul să deruleze campanii externe de propagandă, arată documentele interne. Platforma socială care spune că ia măsuri împotriva campaniilor de propaganda guvernamentale a făcut excepții speciale pentru armata americană, care a vizat țări precum Yemen, Siria, Irak și Kuweit. (The Intercept)

7. Uniunea Europeană a început să investigheze achiziția VMware de către Broadcom, în valoare de $61 de miliarde. Există îngrijorări cu privire la efectele negative asupra pieței pe care această achiziție le-ar putea avea, efecte precum inovație mai puțină, calitate mai slabă și prețuri mai mari. (Bloomberg)

8. OpenAI lansează un instrument bazat pe învățarea mecanică, ce poate crea obiecte 3D pe baza descrierilor. În cazul unei plăci video Nvidia V100, Point-E are nevoie de mai puțin de două minute pentru crearea unui obiect. (TechCrunch)

9. Amazon lansează Prime Gaming în India. Abonamentul costă $18 pe an și oferă acces la jocuri precum League of Legends, Quake, COD Season 1, EA Madden 23, FIFA 23, Apex Legends și Destiny 2 pe telefoane, PC-uri și Mac-uri. (TechCrunch)

10. Xiaomi începe o reorganizare, ce va afecta aproximativ 10% din cei peste 35.000 de angajați. Compania chineză se confruntă cu vânzări în scădere din cauza lockdown-urilor COVID-19 și a cheltuielilor mai mici făcute de oameni pentru achiziționarea telefoanelor noi. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Tesla Model Y a fost fotografiat in nordul Californiei
Livrările de smartphone-uri au scăzut, în februarie, la nivel global, cu 38% față de anul trecut – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău