Uber a recunoscut că a încercat să ascundă hack-ul din 2016, care a afectat 57 de milioane de clienți și șoferi – Cronica de Tehnologie

1. Google l-a concediat pe Blake Lemoine, inginerul software care susținea că unul dintre AI boții companiei este o persoană conștientă de sine. Gigantul american, care anterior îl suspendase pe Lemoine, spune că acesta a încălcat politicile companiei, iar afirmațiile sale sunt complet nefondate. (The Guardian)

2. Flagship-ul celei de-a opta serii Apple Watch va avea un design nou. Asta pentru că versiunea Pro pe care Apple este așteptată să o prezinte în septembrie are și cel mai mare ecran de până acum. Nu va fi un design complet schimbat, ci mai degrabă o evoluție și o modalitate de diferențiere a versiunii Pro. (Profit.ro)

3. Uber a recunoscut că a încercat să ascundă hack-ul din 2016, care a afectat 57 de milioane de clienți și șoferi. Unul din principalii inculpați aici este Joseph Sullivan, fostul șef pe securitate al companiei, care a încercat să cumpere tăcerea hackerilor cu $100,000 în bitcoin. (Reuters)

4. Meta a fost dată în judecată de Epidemic Sound, companie ce oferă muzică pentru creatorii de conținut, care cere daune de $142 de milioane. Gigantul american este acuzat că nu a plătit drepturile de difuzare pentru aproximativ 94% din muzica licențiată de Epidemic Sound. (Torrent Freak)

5. Gadgeturile de tip wearables ar putea monitoriza biomarkerii din transpirație pentru a evalua starea de sănătate a purtătorilor, conform unui studiu realizat de cercetătorii americani. Aceștia au creat un colier inteligent, care monitorizează nivelul de glucoza secretată prin piele în urma exercițiilor fizice. (TechXplore)

6. Uber și DoorDash vor să se extindă și să livreze și alte produse, precum alimente de la hipermarketuri și băuturi. Asta în condițiile în care comenzile de la restaurante scad din cauza inflației și a instabilității economice. (WSJ)

7. Senatorii statali din South Carolina au propus un proiect legislativ care ar urma să scoată în afara legii informațiile care ajută la realizarea avorturilor. Sunt avute în vedere atât site-urile web, cât și serviciile de consiliere telefonică. Experții în drept consideră că și alte state vor urma acest exemplu și se va declanșa o adevărată luptă privind dreptul la liberă exprimare în întreaga țară. (Washington Post)

8. Oamenii de știință încearcă să înțeleagă de ce unii viruși gripali creează oamenilor infecții mai grave decât alții și folosesc în acest sens modele de calcul pentru a prezice evoluția infecției și răspunsul organismului. Aceștia au descoperit că griva aviară poate avea efecte mai ușoare sau mai grave în funcție de nivelul interferonului. Această informație ar putea fi cheia obținerii unui tratament. (MedicalXpress)

9. Meta a lansat o categorie +18 pentru aplicațiile dedicate căștilor sale de realitate virtuală, ceea ce deschide drumul conținutului virtual pentru adulți pe platforma Horizon Worlds. Există și aspecte care nu vor fi acceptate, precum pornografia sau violența cu prea mult sânge, însă, noua politică pare destul de flexibilă, ceea ce va da dezvoltatorilor ocazia să caute limitele până unde se va putea merge cu acest tip de conținut. (Profit.ro)

10. Chinezii folosesc Wallpaper Engine (o aplicație care poate fi folosită pentru descărcarea de wallpaper-e interactive) pentru a accesa conținut pentru adulți, care este interzis în China. Din această cauză, Wallpaper Engine a devenit una dintre cele mai populare aplicații de pe Steam, care este una dintre puținele platforme online globale încă disponibile în China. (MIT Technology Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook cumpără un startup care dezvoltă interfețe neuronale non-invazive
LG confirmă ieșirea de pe piața smartphone-urilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău